„Uništavate celu Evropu": Švedski političar ogorčen zbog migracione politike EU, nazvao je bezumnom

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDPocepana zastava EU
Pocepana zastava EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Evropskog parlamenta, švedskih demokrata, Čarli Vajmers oštro je kritikovao imigracionu politiku EU, nazivajući je bezumnom, i apelovao je da taj blok zaštiti sopstveni narod u Evropi.

Tokom rasprave u Evropskom parlamentu o situaciji u kojoj se nalaze migranti na spoljnim granicama EU, Čarli Vajmers je oštro kritikovao posledice multikulturalizma. 

Incident u Bogovađi - Sputnik Srbija
Mediji: Uhapšeni migranti koji su zlostavljali devojku u kampu

Između ostalog, on je obavestio svoje kolege u Evropskom parlamentu o zlostavljanju u švedskom gradu Solni koje se dogodilo letos i šokiralo nordijske zemlje.

„Usred noći, dvojici švedskih dečaka su pretili nožem. Dva migranta su ih skinula do gole kože, mučila i silovala štapom. Rečeno im je da će umreti", rekao je Vajmers.

„Okupljate se ovde da biste razgovarali i plakali za onima koji pate na granici. Ali gde je vaša empatija prema onima koji postaju žrtve bezumne evropske masovne imigracione politike? Lokalni građani su silovani, pretučeni i mučeni. Nevinima su odrubljene glave, bombardovani su i izbodeni u ime islama“, rekao je Vajmers.

Prema njegovim rečima, imigracija u Evropu stvorila je novu generaciju dece u Švedskoj, koju je nazvao plenom, jer ih migranti pljačkaju, zlostavljaju, ubijaju, siluju i muče.

„Kada se vratite u svoje bezbedne komšiluke i pohvalite sebe kako ste poboljšali humanitarnu situaciju na granici, razmislite malo o onima koji će možda platiti cenu vaše migracione politike. Jer ova dva dečaka nisu sama. Oni su deo švedske generacije koja je postala plen. U nastojanju da spasi sve, ovo okupljanje neće uspeti - a vi ćete istovremeno uništiti Evropu“, rnaglasio je on.

„Liberali, da li ste čuli za mučene dečake u Solni? Oni su deo plen-generacije. Kada se budete vraćali kući u svoja bezbedna područja nakon što ste radili na povećanju migracija, razmislite o žrtvama svoje migracione politike. Da li će vam ikada oprostiti?“, objavio je Vajmers na Tviteru, dodavši snimak svog govora.

Dvojica tinejdžera, o kojima je Vajmers govorio, bili su žrtve torture koje je trajala devet sati. Oni su pretučeni, silovani, paljeni, posečeni nožem i opljačkani pod pretnjom smrću.

Za taj zločin dvojica muškaraca, starih 18 i 21 godinu, osuđeni su na pet i po, odnosno devet godina zatvora. 

Sukob migranata i policije u Sarajevu - Sputnik Srbija
Haos u Sarajevu: Migranti prevrnuli nekoliko vozila, povređeni policajci /video/

U 2019. godini Švedska je 7.741 pljačka prijavljena policiji, što je najviše u poslednjih deset godina.

Poslednjih godina pojam „krađa dostojanstva“ skovan je i korišćen u medijima da bi posebno označio zločine koji takođe sadrže elemente moralne, fizičke ili seksualne torture. Sveukupni porast zločina podstakao je vlasti da preispitaju svoju praksu izostavljanja nacionalnosti počinilaca iz etičkih razloga.

Švedsko veće za prevenciju kriminala izjavilo je da će u statistiku ubuduće unositi i etničku pripadnost i počinilaca i njihovih žrtava.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala