Ruski diplomata proteran iz Albanije zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Pratite nas
Ruski diplomata Aleksej Krivošejev proteran je iz Albanije jer je prekršio mere za suzbijanje epidemije virusa korona, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Albanije. Ruska ambasada u Tirani smatra da se radi o neosnovanim optužbama.

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije je saopštilo da je ruskoj strani od aprila prošle godine skretana pažnja u vezi sa ponašanjem diplomate Alekseja Krivošejeva.

"Uprkos obećanjima, ruski diplomata je nastavio da krši mere. Na žalost, Vlada Albanije je donela odluku da objavi diplomatu Alekseja Krivošejeva personom non-grata, uz obavezu da napusti zemlju u roku od 72 sata od momenta objavljivanja odluke", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je, istovremeno, izrazilo spremnost za nastavak prijateljske saradnje sa Rusijom, izražavajući nadu da će Moskva shvatiti ovo kao iznuđenu meru radi zaštite zdravlja ljudi.

Ruska ambasada u Tirani je saopštila Sputnjiku da su optužbe na račun ruskog diplomate neosnovane.

"Ističemo da navođenje u saopštenju za medije imena našeg službenika predstavlja grubo kršenje međunarodne diplomatske prakse. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je informisano o ovome", saopštila je ambasada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala