Rusija spremna za isporuke vakcine protiv kovida Filipinima

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Manili Marat Pavlov razgovarao je sa ministrom zdravlja Filipina Fransiskom Dukeom o mogućnosti upotrebe ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) na teritoriji ove zemlje, saopštila je ruska diplomatska misija.

„Ruski ambasador na Filipinima Marat Pavlov razgovarao je sa ministrom zdravlja Filipina Fransiskom Dukeom u formatu video-konferencije. Strane su razmatrale epidemiološku situaciju u obe zemlje, kao i mogućnost upotrebe ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ na Filipinima“, saopštila je ambasada za Sputnjik.

„Ministar zdravlja obavešten je o napretku masovne vakcinacije u Rusiji, kao i o spremnosti Ruskog fonda za direktne investicije da započne isporuke ruskog preparata protiv virusa korona na Filipinima odmah po dobijanju dozvole nacionalnog regulatora za njegovu hitnu upotrebu“, saopštila je diplomatska misija.

Strane su se dogovorile da nastave kontakte u okviru bilateralne saradnje po pitanjima virusa korona.

Filipini nameravaju da kupe 20 miliona doza vakcine protiv virusa korona da bi vakcinisali najmanje 50 miliona građana 2021. godine. Filipinski regulator ranije je dobio zahtev za dozvolu za hitnu upotrebu ruske vakcine „Sputnjik Ve“.

Prošle nedelje je filipinska Uprava za hranu i lekove odobrila upotrebu vakcine protiv kovida kompanije „Fajzer“ i „Bionteh“. Regulator takođe razmatra zahtev kompanije „Astra Zeneka“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala