Ruši se legendarna dvorana – CSKA se seli iz Moskve?

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaDvorana „Aleksandar Gomeljski“ – CSKA
Dvorana „Aleksandar Gomeljski“ – CSKA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaški klub CSKA Moskva naredne sezone mogao bi da igra u drugom ruskom gradu, potvrdio je predsednik kluba Andrej Vatutin.

Dvorana „Aleksandar Gomeljski“, dom košarkaš CSKA, u posedu je Ministarstva odbrane i tokom leta će biti srušena. Na istom mestu biće izgrađen veliki sportski kompleks namenjen za sportske, ali i druge događaje (koncerte, sajmove...).

Predsednik moskovskog kluba razočaran je što je donesena ovakva odluka i kaže da se razmatra selidba u drugi grad.

„Mislim da savršeno razumete koliko košta da se izgradi potpuno nova, moderna arena u Moskvi. Od nule. Da se pronađe mesto, napravi projekat. Čak i za vlasnika CSKA je to mnogo novca, koji bi se neverovatno teško vratio. Sada sve ide u tom smeru da bi CSKA kao klub, i Moskva kao grad, mogli da izgube dosta na reputaciji“, rekao je Vatutin za ruski „Sport ekspres“.

Prvi čovek CSKA dodaje da je odluka Ministarstva odbrane udarac na život kluba i njegove rezultate.

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik CSKA Andrej Vatutin
Ruši se legendarna dvorana – CSKA se seli iz Moskve?  - Sputnik Srbija
Predsednik CSKA Andrej Vatutin

Jedna od opcija je da se Moskovljani presele u „Megasport“ arenu koju koriste za utakmice Evrolige, ali postoji problem da svakodnevno tu borave jer nije funckionalna za dnevne treninge.

„Verovatno bi najbolje rešenje bilo da završimo sezonu u 'Megasportu', ali to ne bi bilo moguće sledećeg leta jer nema trenažnih dvorana. U teoriji razmatramo i opciju da radimo na dva ili tri mesta, uključujući kancelarije. Mislim da je činjenica da će CSKA biti beskućnik, da to osrednje kažem, pogrešno. CSKA je nacionalno blago“.

Ubrzo je usledio i odgovor Ministarstva odbrane.

„Da bi se poboljšao razvoj sportske infrastrukture u Moskvi, kao i da bi se osigurao kontinuitet trenažnog procesa za učenike sportskih škola CSKA, rusko Ministarstvo odbrane, zajedno sa vladom Moskve, planira izgradnju novih sportskih objekata i rekonstrukcija postojećih zgrada“, rečeno je za „Sport ekspres“.

„Trenutna Arena kluba ne ispunjava savremene standarde i zahteve. Na mestu postojeće zgrade univerzalnog sportskog kompleksa 'Aleksandar Gomeljski' planira da izgradi novi univerzalni sportski kompleks“, dodaje se.

Nije poznato koliko će dugo trajati izgradnja ovog kompleksa, a kada se izgradi niko neće terati CSKA već će se takmičiti na tom terenu.

„Nova multifunkcionalna arena pomoći će jačanju imidža CSKA i postaće simbol moderne Moskve zbog svog jedinstvenog arhitektonskog izgleda i jedinstvenih građevinskih rešenja. Prilikom pripreme arhitektonsko-urbanističkih odluka razradiće se pitanje razvoja ulične i putne mreže, kao i postojeći i predviđeni pokazatelji transportnih i pešačkih tokova...“.

Na kraju u zaključku piše:

„Moguće je transformisati glavno poprište košarkaških, odbojkaških, rukometnih utakmica, teniskih turnira i drugih sportskih takmičenja, kao i kulturnih i koncertnih događaja. Dobro osmišljena šema saobraćaja i ulazi u zgradu, pogodne saobraćajne čvorove, opremljeno podzemno i nadzemno parkiralište, udobna sedišta za gledaoce, kojima će, između ostalog, biti obezbeđen puni pogled sa bilo kog mesta“.

Moskva će dobiti velelepni objekat, a do tada će CSKA morati da se strpi i pronađe alternativu.

Pot za Sputnjik: Probudio nas je šamar od Mege – voleo bih da vidim Partizan u vrhu, ali...

Kad Nikola Jokić „sa Harvarda“ zapeva numeru Miroslava Ilića… /video/

Bjelica i Marjanović „na ledu“ – Dončića i Vučevića saigrači vodili do pobeda /video/

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala