RFPI: Veliko interesovanje zemalja EU za „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev izjavio je da se čitav niz država članica EU interesuju za rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i da se o njenoj proizvodnji razgovara sa Nemačkom.
„Imamo odličan dijalog s Nemačkom u vezi potencijalne proizvodnje vakcine u Nemačkoj... Postoji veliki interes pojedinačnih država članica Unije, ali mi će svakako pratiti procedure Evropske agencije za lekove (EMA)“, rekao je Dmitrijev novinarima u Moskvi.

Dodaje da će Fond sarađivati sa evropskom platformom KOVAKS ali da su prioritet isporuke vakcina zemljama direktnim putem.

On je rekao i da to što je Mađarska registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ potvrđuje da su zdravstvena pitanja odvojena od politike.

„Veoma je važno da su u Mađarskoj odvojili politiku od zdravlja i života ljudi. Mi se od prvog dana borimo za to da vakcina bude izvan politike i da odluke o vakcinama treba da se zasnivaju na bezbednosti, efikasnosti, logistici, uslovima ugovora, a ne na politici“, rekao je Dmitrijev novinarima.

Direktor RFPI je na brifingu rekao i da bi Saudijska Arabija mogla da postane logistički hab za isporuke vakcina „Sputnjik Ve“ i njene kombinacije sa vakcinom kompanije „AstraZeneka“ na Bliski istok i u severnu Afriku.

Dodao je i da se nada da će uskoro biti objavljen Memorandum o saradnji s partnerima u Saudijskoj Arabiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala