Poziv studentima da prijave nasilničko ponašanje: Pokreće se platforma „FDU — Protiv nasilja“

CC0 / Pixabay / Nasilje nad ženama
Nasilje nad ženama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu pokreće platformu „FDU — Protiv nasilja“ sa namerom da se aktivno bavi prevencijom i sprečavanjem svake vrste zlostavljanja i zloupotrebe u obrazovnim procesima, a posebno problemima vezanim za seksualno uznemiravanje.

FDU poziva sve studentkinje i studente, ukoliko su imali bilo kakvo loše iskustvo koje ukazuje na nasilničko ponašanje ili smatraju da je došlo do zloupotrebe položaja u obrazovnom procesu ili u prostorijama fakulteta, da se obrate i takvo ponašanje prijave.

„Obavezujemo se da ćemo potpuno poštovati principe poverljivosti, zaštititi svaku studentkinju i studenta i pokrenuti mere kojim se takva ponašanja obustavljaju, sprečavaju i sankcionišu“, poručuju u saopštenju iz FDU.

Radnu grupa u okviru platformeFDU — Protiv nasilja“ čine dr Divna Vuksanović, redovna profesorka, Srdan Golubović, redovni profesor, Biljana Srbljanović, redovna profesorka, dr Irena Ristić, vanredna profesorka, Stefan Ivančić, docent, Andrea Pjević, studentkinja prodekanka, Jovana Jankov, članica studentskog parlamenta i Nemanja Obrenović, član studentskog parlamenta.

Sve poruke i prijave mogu se poslati putem elektronske pošte na adresu protivnasilja@fdu.bg.ac.rs.

Glumica Milena Radulović - Sputnik Srbija
Moje je bilo da ne ćutim, ovo ne sme biti - on i ja: Milena Radulović posle saslušanja učitelja glume

Podsetimo, FDU se pre tri dana oglasio povodom navoda glumice Milene Radulović i drugih devojaka da su bile žrtve seksualnog nasilja i uznemiravanja od strane učitelja glume Miroslava Aleksića.

Tada su poručili da bezrezervno i odlučno pružaju podršku mladoj glumici i nekadašnjoj studentkinji njihove škole, Mileni Radulović, u borbi da se svaki oblik seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja procesuira i kazni na adekvatni način.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku škole glume u Beogradu Miroslavu Miki Aleksiću (68) osumnjičenom za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje.

On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala