„Hej Tim, nije ti dobar sendvič, ima mnogo šećera“ – Jokić kritikovao predsednika /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, doveo je telo do savršenstva što nije bio slučaj na počecima prethodnih sezona.

Srpski košarkaš znao je da bude oštro kritikovan zbog viška kilograma od strane medija i izgleda da je ozbiljno shvatio sve reči koje su mu bile upućene.

Jokić je od leta u sjajnoj fizičkoj spremi, period u karantinu iskoristio je da se potpuno posveti svom telu i u „mehuru“ u Orlandu izgledao je odlično.

Centar je potpuno promenio ishranu, toliko da kritikuje druge kada jedu nezdravo, otkrila je iskusna novinarka ESPN-a Rejčel Nikols.

Nikols je u emisiji „Džamp“ rekla kako je Jokić u trening centru kritikovao predsednika košarkaških operacija Tima Konelija što je jeo sendvič sa puterom od kikirikija i marmeladom.

„Vidljiva je Jokićeva posvećenost treningu, izmenio je režim ishrane pred 'mehur' u Orlandu – toliko da kada hoda trening centrom govori drugima šta smeju, a šta ne smeju da jedu“, rekla je Nikols i dodala:

„Predsedniku Timu Koneliju je kazao da nije dobro što jede sendvič sa puterom od kikirikija i marmeladom jer je to previše šećera. To je prilično sjajno i ako ste Majkl Meloun sigurno ste uzbuđeni što je Jokić taj koji kritikuje druge kako se hrane“.

Nikola Jokić ovim još jednom potvrđuje da je, iako ima nepunih 26 godina, sazreo i da će u godinama ispred biti samo još bolji.

Pored Nikols u studiju su bili bivši trener mnogih NBA timova Dejv Fizdejl i proslavljeni košarkaš Pol Pirs.

Njih dvojica razgovarali su o tome da li je Jokić u stanju da na kraju sezone prosečno beleži tripl-dabl.

„Mislim da može jer želim to da vidim. Promenio sam malo mišljenje jer je za centra to veoma teško, ali on nije normalan – Jokić je poseban. Način na koji dodaje lopte, način na koji vidi igru. Pogledajte gde šalje svoja dodavanja. Lebron Džejms je jedan od retkih igrača koji dodaje loptu do saigrača tačno na grudi, a i Jokić je među njima, pâs uvek ide tu“, kazao je Fizdejl.

„Poeni i skokovi će biti tu, pitanje je samo da li može da održi asistencije?“, dodao je trener.

Pirs takođe smatra da Jokić, koji trenutno beleži 25,1 poen, 11,4 skokova i 10 asistencija, može da istraje do kraja takmičarske godine.

„Takođe želim to da vidim. Privlači toliko pažnje kada dobije loptu, onda ga udvajaju, a ima saigrače koji utrčavaju pod koš i otvaraju. Najimpresivnija stvar je što uhvati loptu pod svojim košem, spusti je na parket i predvodi napad. Trenutno u ligi ne postoji centar koji to može da uradi“.

Sjajni Jokić održao čas košarke Pokuševskom i Oklahomi /video/

Priča o Nikoli Jokiću i četiri sendviča za 40 minuta

Jokić i višak kilograma? Ne, ovoga puta su mišići

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala