Dodik o poništavanju izbora: Pokušavaju da nametnu da Srbi ne poštuju zakon

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je gost redakcije Sputnjika
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je gost redakcije Sputnjika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da poslednja odluka CIK-a BiH predstavlja čist etnički inženjering.

On je naglasio da je odluka CIK-a da se ponište izbori u Doboju i Srebrenici sramotna.

"Ona je usmerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore. Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca", rekao je Dodik. 

Mladen Grujičić - Sputnik Srbija
Srbin ponovo na čelu Srebrenice

Poručio je da se ovo nije smelo dogoditi, te dodao da odluka CIK-a predstavlja ozbiljan presedan.

"Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se auto-put, bolnica, dvorana i sada neko to želi zaustaviti", naveo je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Dodik je izjavio da se ovde radi o jednoj sramotnoj koaliciji SDS i PDP, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

"Ne mogu da ponište dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobediti. Tamo gde su Srbi pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura. SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje izbore 2022. godine", poručio je Dodik.

Podsećamo, Centralna izborna komisija BiH poništila je danas izbore u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra 2020. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala