„Bravo Rusijo!“ Čitaoci francuskog lista pozdravili zahtev za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Vitaly Ankov / Uđi u bazu fotografijaVakcinaciя ot koronavirusa
Vakcinaciя ot koronavirusa  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čitaoci francuskog lista „Figaro“ pozdravili su vest da je Ruski fond za direktne investicije podneo zahtev EU za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Jedan od čitalaca je naglasio da Rusija nema jednu, već dve vakcine: „Sputnjik Ve“ i „EpivakKorona“. Poslednja se nalazi u trećoj fazi testiranja.

„Kakve predrasude! U Rusiji ima mnogo velikih naučnika u različitim oblastima. Do nedavno, samo su Rusi vodili astronaute do MKS. To je postala svakodnevna pojava“, napisao je jedan od komentatora.

„Interesantno bi bilo pogledati pregled ove vakcine. Izgleda da je napravljena po svim pravilima. Bravo, Rusijo!“, napisao je drugi.

Treći komentator smatra da, u slučaju da EU odbije da registruje rusku vakcinu, to bi značilo da je urađeno iz čisto političkih pobuda:

„Vi ništa ne znate o ruskim naučnim istraživanjima i ne verujete im. Vakcinacija protiv malih boginja počela je u Rusiji trideset godina pre nego u SAD. Poštenije bi bilo priznati da je ovde umešana politika“.

„Oni nam zabranjuju da kupujemo ruski gas, kako bi prodavali gas iz škriljaca. Bajden donosi odluke umesto EU“, napisao je čitalac.

Komentatori su primetili i deficit vakcina protiv kovid 19 u Evropi, zbog čega je, po njihovom mišljenju, neophodna registracija ruske vakcine.

Ranije je Ruski fond za direktne investicije saopštio da je podneo zahtev za registraciju vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji i očekuje da će proces postepene ekspertize s ciljem registracije vakcine početi u februaru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala