Amerikancu je odzvonilo u Humskoj – da li Partizan odustaje od sezone?

© Foto : ABA / Partizan NISAmerički košarkaš Kodi Miler-Mekintajer
Američki košarkaš Kodi Miler-Mekintajer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kodi Miler-Mekintajer, košarkaš Partizana, uskoro bi mogao da postane slobodan agent.

Američki plejmejker došao je kao veliko pojačanje u najtrofejniji srpski košarkaški klub, ali za nekoliko meseci koliko je proveo u ekipi nije uspeo da ostavi jak utisak.

Miler-Mekintajer bio je želja crno-belih i prošle takmičarske godine, međutim, on je tada završio u Cedevita Olimpiji i imao je prilično dobru sezonu.

Partije su mu bile onakve kakve su se i očekivale, Cedevita je igrala dobru košarku i pandemija virusa korona nas je sve sprečila da vidimo šta bi se desilo u završnici ABA lige.

Ono što nisu uspeli 2019, Partizan je uradio prošlog leta kada je dogovorio saradnju sa Amerikancem. Mekintajer je došao u klub koji je već imao postavljenu igračku osnovu, a on je trebalo da nadomesti odlazak Korija Voldena i dodatno unapredi igru kluba.

Plejmejker Partizana dobro je otvorio sezonu, imao je nekoliko statistički odličnih utakmica, ali igra crno-belih nije bila najbolja i porazi su se ređali.

© Foto : ABA / Budućnost VOLIKodi Miler-Mekintajer
Amerikancu je odzvonilo u Humskoj – da li Partizan odustaje od sezone? - Sputnik Srbija
Kodi Miler-Mekintajer

Ovo drugo se ne može zameriti Mekintajeru, jednostavno nije bilo do njega što je klub gubio, mnogo je to dublji problem, ali da je mogao bolje u nekim partijama – i te kako jeste.

Ekipa sa njim na terenu nije imala dobar protok lopte na već postavljenu odbranu, protivnici su dobro zatvarali igru Partizana u tranziciji gde je on najopasniji i kod navijača, ali i uprave raslo je nezadovoljstvo njegovim partijama.

I pored toga, Kodi je u većini mečeva bio najbolji igrač Partizana, što samo govori kakvu sezonu igra najtrofejniji srpski košarkaški klub.

Poslednji rezultati Partizana naveli su čelne ljude da krenu u radikalne i jedan od prvih jeste otpuštanje Miler-Mekintajera, prenosi „Mocartsport“. 

Amerikanac navodno nije ispunio očekivanja i ostali su još samo administrativni detalji da bi ugovor bio raskinut. Većina će se saglasiti da Mekintajer nije doneo ono što se pretpostavilo, ali šta je sa odgovornošću ljudi koji su ga doveli?

Na nekome će se kola slomiti, a izgleda da će to biti američki plejmejker koji je bio sve samo ne najveći problem kluba.

O problemima Partizana pisali smo prethodnih dana, previše ih je u ovom trenutku i videćemo da li će se nešto na bolje promeniti odlaskom jednog od najboljih igrača crno-belih ove sezone.

Takođe, postavlja se pitanje da li ovim potezom Partizan odustaje od takmičarske godine? U ABA ligi su male šanse za plasman u plej-of, u Evrokupu i te kako postoje, ali otpuštanjem igrača teško će doći do takvog rezultata.

U narednih mesec dana lomi se sezona, crno-bele očekuju duelu sa Lokomotivom, Cedevitom, Igokeom i ostalim direktnim konkurentima za narednu fazu Evrokupa i ABA lige, i izgleda na tim utakmicama neće imati podršku Kodija Miler-Mekintajera. 

Ne „pale“ ni psovke, ni pojačanja, ništa – od Partizana su ostali samo dugmići

Ima li kraja Partizanovoj noćnoj mori?

Ubedljiv poraz Partizana u Parizu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala