Šta donosi Bajdenova era? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oči celog sveta uprte su u Vašington gde u maltene pustom gradu i pod žestokim merama bezbednosti stupa na snagu 46. predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden.

Novi lider svetske nuklearne sile najstariji je predsednik Amerike u prvom mandatu, drugi katolik posle Džona Kenedija i prvi od 1974. godine čijoj inauguraciji ne prisustvuje njegov prethodnik.

U toksičnoj atmosferi podeljene Amerike, dodatno usijanoj nedavnim upadima u zgradu Kongresa, Bajden preuzima zemlju narušenog ugleda, pritisnutu pandemijom i ekonomskom krizom, s poremećenim odnosima i sa saveznicima, i sa tradicionalnim rivalima, vukući za sobom stigmu problematičnog izbornog procesa i optužbi za potemkinova sela američke demokratije. Da li su Bajdenova pleća dovoljno snažna da ponesu breme problema s kojima su suočene SAD? Kakva su očekivanja od veterana američke politike sa pola veka iskustva i osam godina provedenih na mestu potpredsednika u administraciji Baraka Obame? Šta Bajdenova era donosi Srbiji i regionu?

U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ o novom poglavlju američke istorije govore karijerni diplomata Zoran Milivojević i politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala