Šok, opšti metež: Očevici za Sputnjik govore kako su doživeli eksploziju u Madridu

© AFP 2023 / Óscar del PozoEksplozija u Madridu
Eksplozija u Madridu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U centru Madrida danas je odjeknula jaka eksplozija u kojoj su život izgubile, prema preliminarnim informacijama, tri osobe, dok je osam povređeno. Uzrok nesreće bi mogao biti curenje gasa u zgradi koja pripada Katoličkoj crkvi. Očevici su ispričali novinaru Sputnjika kako su doživeli eksploziju koja je potresla celu ulicu.
„U šoku sam. Bio je haos. Niko nije znao šta se desilo“– tako je radnica u baru „Los Tjernos“ opisala trenutak eksplozije u Madridu.

Kako je navela, ona i kuvar su primetili „nešto“, tek nakon što im je klijent rekao da je video stub dima.

„On je prišao i rekao da je došlo do eksplozije. Nakon toga je došla policija, vatrogasci… haos!“, ispričala je radnica. Bar je bio otvoren celo vreme. 

„Bio sam u skladištu i čuo užasnu buku. Kada sam se popeo gore, u prodavnicu je utrčala usplahirena žena. Srećom, nije bila povređena“, rekao je drugi očevidac, radnik u obližnjem supermarketu.

„Dok sam čitao, čuo sam buku. Prozor u mojoj dnevnoj sobi se zatresao. Provirio sam i ništa nisam video. Nakon toga sam dobio poruku sa pitanjem kako sam“, rekao je Sputnjiku stanovnik ovog rejona Havijer Berzos.

Sebastijan Gomez, drugi stanovnik rejona, gledao je televizor kada je čuo buku.

„Samo što sam ručao i zadremao. Buka me je probudila. Ja sam istrčao na balkon i ništa nisam video, samo policijska vozila kako blokiraju ulicu“, opisuje situaciju Gomez.

Hesus Remača je u trenutku eksplozije radio u kancelariji, dok je njegova supruga bila kući. Po njenim rečima, u susednoj zgradi su slomljena stakla, kuljao je dim i osetio se snažan miris gasa.

Gradonačelnik Madrida Martines-Almeida se nakon nesreće obratio stanovnicima grada. On je izrazio saučešće porodicama poginulih, a povređenima skoro ozdravljenje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala