Ruski senator: Blinkenov govor u Kongresu liči na predizborna obećanja

© AP Photo / Alex EdelmanKandidat za američkog državnog sekretara Entoni Blinken
Kandidat za američkog državnog sekretara Entoni Blinken - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava kandidata za američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o spoljnoj politici Vašingtona može se uporediti sa predizbornim obećanjima koja se ne realizuju uvek, smatra prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarode poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov.
„Mislim da je Blinkenova retorika povezana sa činjenicom da govori pred Kongresom“, rekao je Džabarov za Sputnjik.

On je naglasio da su i gornji i donji dom Kongresa apsolutno rusofobično nastrojeni i ako kandidat ne bude govorio o svojoj oštroj politici prema Rusiji, neće dobiti odobrenje.

„To više liči na predizborna obećanja. Konačne odluke u američkoj spoljnoj politici neće donositi on, već predsednik i vodeće jezgro demokrata“, smatra senator.

Džabarov je takođe primetio da postoje američki interesi za koje nije korisno dalje pogoršanje odnosa sa Rusijom.

Na saslušanju u američkom Senatu, Blinken je izjavio da će Vašington odvraćati partnere od „Severnog toka 2“, najavio je podršku prethodnim naporima SAD u Venecueli i podržao snabdevanje Ukrajine smrtonosnim oružjem. Takođe je rekao da bi Sjedinjene Američke Države mogle da „ožive“ veze sa saveznicima u svetlu pretnji Rusije, Irana i Severne Koreje. Istovremeno, Blinken smatra da je produženje Sporazuma o strateškom ofanzivnom naoružanju u interesu Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala