Rastko Stojković prkosi godinama

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDSrpski rukometaš Rastko Stojković
Srpski rukometaš Rastko Stojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rastko Stojković, proslavljeni srpski rukometaš, potpisao je ugovor sa švajcarskim klubom Vintertur.

Stojković, koji ima 39 godina, dogovorio je saradnju do kraja sezone i u timu će zameniti povređenog pivotmena Janika Steršlija.

Proslavljeni srpski rukometaš prošle sezone igrao je za Vojvodinu, a godinu je završio u Hercegovcu iz Gajdobre kom je pomogao da kroz baraž izbori plasman u Prvu ligu.

Tokom duge internacionalne karijere, koja je počela po odlasku iz Crvene zvezde, igrao je za Filingen i Nordhorn u Nemačkoj, Vive Kielce u Poljskoj i Meškov Brest, uz kratak izlet na bliski istok (Al Rajan).

Igrao je i za Makabi Rišon LeZion u Izraelu, beogradski Rekreativo, Vojvodinu, a na početku karijere i za Partizan, Studentski Grad, PKB i Borac iz Banjaluke.

Iskusni kružni rukometaš dres reprezentacije Srbije nosio je u periodu od 2007. do 2017. godine i bio je jedan od naših najboljih igrača u tom periodu.

Njegov saigrač iz vremena kada je igrao za Crvenu zvezdu (2003-2005), Goran Cvetković (37), od sledeće sezone postaće prvi trener Vintertura. Na tom mestu će zameniti čoveka kojem je prvi pomoćnik od 2015, Adija Bringera, stručnjaka koji će nakon 14 sezona napustiti mesto šefa stručnog štaba.

Rukometaši Srbije razbili Grčku za korak bliže Evropskom prvenstvu

Šteta: Hrabra Srbija bila pred novim nokautom Francuske, na kraju je Cupara iščupao bod

Srbija je promenila sebe – za 15 dana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala