Oproštajni predsednički govor Donalda Trampa: Vratiću se u nekoj formi

© REUTERS / CARLOS BARRIADonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odlazeći američki predsednik Donald Tramp u oproštajnom govoru u bazi Enruz u Merilendu zahvalio se svojim pristalicama, obećavajući da će se „vratiti u nekoj formi“ i poželeo dolazećoj administraciji „veliku sreću i veliki uspeh“.

„Mislim da će biti uspešni, imaju zalog da učine nešto spektakularno“, rekao je Tramp koji u govoru nijednom nije spomenuo ni Bajdena ni Harisovu.

Tramp je pohvalio uspehe američke ekonomije koji su postignuti pod njegovom administracijom, koje je nazvao „raketnim brodom“, i ocenio da čak ni globalna pandemija korona virusa to ne može u potpunosti poništiti.

Odlazeći predsednik SAD takođe je pohvalio uspešan rad sa „određenim elementima Kongresa“, napominjući da je njegov tim postigao mnogo, što „niko nije mislio da je moguće“.

Predsednik je tokom oproštajnog govora istakao napore uložene u „obnovu“ američke vojske i pozdravio stvaranje svog novog ogranka, Svemirskih snaga, kao „velikog dostignuća“ svoje administracije.

„Stvorili smo novu silu, nazvanu Svemirske snage, što bi samo po sebi predstavljalo veliko dostignuće za redovnu administraciju. Nismo bili redovna administracija“, rekao je Tramp.

Tramp je izrazio nadu da dolazeća administracija Džoa Bajdena i Kamale Haris neće podizati poreze. Tramp je više puta upozoravao američke glasače tokom njegove predizborne kampanje da bi demokrate mogle povećati porez kako bi platili sve inicijative koje planiraju da pokrenu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala