Nemački list: „Niva“ - nezamenljivo vozilo u šumama i planinama

© Foto : Press-služba"GM-AvtoVAZ" / Uđi u bazu fotografijaTerenski automobili "Niva" pod markom "Lada" u proizvodnom pogonu u fabrici automobila "AvtoVAZ"
Terenski automobili Niva pod markom Lada u proizvodnom pogonu u fabrici automobila AvtoVAZ  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački magazin „Stern“ ocenio je novu generaciju ruskog terenca Lada Niva. Po njemu, rusko vozilo je nezamenljivo u ekstremnim uslovima.

Po mišljenju novinara Hernota Krampera, Lada Niva je legendarni model, ali je zastareo. Pri tom, bez obzira na podsmehe, on kao i pre ostaje među najznačajnijim terenskim vozilima u svetu, dodao je on.

„Kad god se radi o napornom radu u šumama i planinama, ruska vozila se izdvajaju po svojoj izdržljivosti i niskim cenama“, naglasio je novinar.

Kako piše Kramper, umesto „naučno-fantastičnih" oblika koncepta 4x4 Vision, koji je predstavljen na Moskovskom auto-salonu 2018. godine, nova generacija Niva više liči na kutiju.

Dizajn pokazuje da karakteristični elementi Nive, kao što su okrugli farovi i visoko postavljeni žmigavci - ostaju. Lukovi točkova i glomazniji odbojnici daju Nivi poznati terenski izgled, smatra on.

Prema rečima eksperta lista, nova generacija automobila ostaje u budžetskom segmentu, što mu daje jedinstvenu mogućnost na tržištu.

Automobil treba da ostane radno vozilo u ekstremnim uslovima, zaključio je Krump.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala