Mirotić Sputnjiku: Hvala za nagradu sportista godine

© AP Photo / Aaron GashNikola Mirotić
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dobar glas daleko se čuje i stigao je čak do velikog čoveka i sportiste Nikole Mirotića, koji je poslednjeg dana 2020. izabran za sportistu godine od sportske redakcije srpskog izdanja Sputnjika.

Nikola Mirotić jedan od najboljih košarkaša Evrope, član Barselone, javio se redakciji Sputnjik putem društvene mreže i zahvalio na tekstu kojim smo kroz sportskog heroja godine ispratili prošlu godinu.

„Hvala puno na odlikovanju koje ste mi dali sportista godine“, uz emotikon sklopljenih ruku, i naravno neizbežan veliki pozdrav.
© sputnjik tviter/printskrinMirotić se zahvalio Sputnjiku na dodeli titule sportiste godine
Mirotić Sputnjiku: Hvala za nagradu sportista godine - Sputnik Srbija
Mirotić se zahvalio Sputnjiku na dodeli titule sportiste godine

E, to je upravo Nikola Mirotić, veliki čovek i fantastičan sportista koji je godinama unazad poznat po neverovatnim aktivnostima van parketa.

Španski reprezentativac rođen u Crnoj Gori, koji je pružao sjajne partije i u NBA ligi, na parketu nikada nije glumio zvezdu, a kada se isključe reflektori, za razliku od mnogih njegovih kolega, on je sasvim običan i prizeman čovek. Voljan svakom da pomogne svojim neverovatnim humanim delima.

Najplaćeniji igrač Evrope je prošle sezone koju je uništila korona, prvi pristao na smanjenje plate, dok su se mnogi bunili. Mirotić je presekao i dogovorio s Barselonom da mu lično dohodak od katalonskog kluba bude umanjen za neverovatnih 70 odsto.

Da ne pričamo i da ne ponavljamo ono što mnogi znaju da je Mirotić uzeo učešće u litijama. Nosio je ikonu u Crnoj Gori zbog spornih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti. Podržao je mitropolita Amfilohija, koji je kasnije preminuo od posledica koronavirusa.

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić na litiji u Podgorici - Sputnik Srbija
Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić

Daleko od toga da je to sve, veliki Nikola je nekoliko puta finansijski pomogao Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, izgradio je kuću sedmočlanoj porodici Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica.

Obezbedio je i dom za porodicu Varga iz Vukovara, dok je jednom studentu isplatio dobitak za gubitnički tiket, na kojem je promašio broj poena koji će postići Nikola Mirotić.

E, to je Sputnjikov sportista godine - Tihi heroj glasnih dela - Nikola Mirotić, kojem se ovom prilikom zahvaljujemo što nas čita.

► Džordan potpisao za Tamiš, Pančevce će raspametiti zakucavanjima

► Amerikanac očaran Srbinom: Obradović je najpametniji, on i Džejms znaju sve o košarci

► Ne „pale“ ni psovke, ni pojačanja, ništa – od Partizana su ostali samo dugmići

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala