Ministarstvo zdravlja: Rusija napravila 11 lekova protiv virusa korona

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja leka protiv virusa korona za lečenje kovida 19
Proizvodnja leka protiv virusa korona  za lečenje kovida 19 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je napravljeno 11 preparata koji su efikasni protiv virusa korona, izjavio je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Govoreći u Savetu Federacije, Muraško je izjavio da je problem sa obezbeđivanjem medicinskih proizvoda, sa kojim se većina zemalja suočila, na samom početku pandemije bio vrlo izražen, uključujući i u Rusiji. Međutim, on je objasnio da su regulatorni mehanizmi omogućili da se brzo nadoknadi deficit i pokrene proizvodnja.

„Naporno smo radili. Rezultat nije bio jednostavno promena regulacije, snabdevanje tržišta neophodnim medicinskim proizvodima i prevazilaženje krize sredstava za individualnu zaštitu, već i proizvodnja i registracija 11 novih lekova, efikasnih u borbi protiv kovida 19“, naglasio je ministar zdravlja.

Lekovi nisu konkurencija vakcinama

Istovremeno, Muraško je objasnio da preparati protiv korone neće biti konkurencija vakcinama.

Ruski lek protiv kovida 19 Avifavir - Sputnik Srbija
Bez neželjenih reakcija: Odlični rezultati ruskog leka protiv korone

„Metode lečenja i prevencije su dva različita vektora i nipošto se neće razvijati jedan na račun drugog. Moramo da imamo i metode lečenja, sredstva za lečenje, na početku sam govorio – infekcija mora da bude farmaceutski kontrolisana. Konkurencija između vakcine i preparata ne postoji, to su dva različita medicinska pravca“, rekao je on tokom zasedanja Saveta Federacije.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je Rusija ozbiljno napredovala kada je reč o protivotrovu od virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala