Mediji: Još 20 devojaka prijavilo Aleksića policiji

© Flickr / Xu-GongNasilje ilustracija
Nasilje ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beogradska policija zatrpana je novim prijavama protiv Miroslava Mike Aleksića (69), reditelja i vlasnika škole glume "Stvar srca".

Kako "Novosti" saznaju, od trenutka kada je saopšteno da je on uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim doneti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica. Zasad mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, a među žrtvama su, po sopstvenom izjavama, takođe glumica Iva Ilinčić i Sara Zeljković. Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od od srede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najpre boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa virusom korona. Kako saznajemo, ćeliju će u ovom periodu deliti sa još trojicom pritvorenika, i to u delu zatvora koji služi kao karantin. Zatim će biti smešten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gde verovatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imaće pravo na pakete i posete dva puta mesečno.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala