„Lako će ga ubiti ako se sretnu“: Ruski pilot o superiornosti Su-57 nad F-35

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaLovac Su-57
Lovac Su-57 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lovac pete generacije Su-57 uspeo bi da pobedi američki lovac F-35 u vazdušnoj borbi jedan na jedan zahvaljujući svojim manevarskim sposobnostima, rekao je Heroj rusije, probni pilot Magomed Tolbojev.
„Su-57 će ga lako ubiti, ako se sretnu jedan na jedan. F-35 ne zna da manevriše, on nema te sposobnosti, ali zato ima elektronsku snagu“, rekao je Tolbojev, istakavši da je protivnik „svakakve elektronike“, jer kvar u njenom radu mogu izazvati čak i solarne baklje.

Prema njegovim rečima, Su-57 je „veličanstvena letelica“. Pritom je istakao da je vreme kada su se vodile borbe jedan na jedan odavno prošlo.

„Sada nije vreme kada se borite jedan na jedan. Sve zavisi od toga ko te štiti. Sada je u toku elektronski rat. To više nije ring za dvoje, nego kompleksni pristup rešavanju taktičkih pitanja“, istakao je stručnjak.

Ruski višenamenski lovac Su-57 je avion pete generacije, stvoren uz pomoć stelt tehnologija. Lovac Su-57 je univerzalna letelica, koja sa jednakim uspehom može da rešava i zadatke sticanja nadmoći u vazduhu, kao i zadatke presretanja meta male veličine uz gađanje kopnenih ciljeva.

Avion ima sve karakteristike pete generacije — smanjenu radarsku vidljivost, sveobuhvatan pregled radarskog sistema, mogućnost integracije u jedinstveni informativni prostor operacije vazduh-zemlja, super-manevrisanje, kao i „pametnu“ pilotsku kabinu.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala