Dominikanska Republika proučava mogućnost kupovine ruske vakcine protiv kovida

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Dominikanske Republike preduzele su prve korake za kupovinu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je za Sputnjik ambasador te zemlje u Moskvi Hans Danenberg Kasteljanos.
„Proučavamo mogućnost kupovine vakcine ‘Sputnjik Ve’, već smo razgovarali sa Ruskim fondom za direktne investicije... Komisija za zdravstvo Dominikanske Republike proučava i vidi mogućnost za kupovinu ruske vakcine“, rekao je ambasador.

Ambasador je održao sastanke sa direktorima Ruskog fonda za direktne investicije Kirilom Dmitrijevim i Vladimirom Primakom na kojima se razmatrao mogući sporazum o saradnji kako bi se, u slučaju potrebe, kupila vakcina, a razgovarano je i o proceni njene registracije od strane zdravstvenih organa Dominikane.

Ambasador je takođe izrazio „zahvalnost vlade Dominikanske Republike vladi i narodu Rusije“ za pomoć pruženu na samom početku pandemije.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala