Dobro jutro, da li je ovo 2016. godina?

© REUTERS / TIM KEETONFudbaleri Lestera Džejmi Vardi i Džejms Medison
Fudbaleri Lestera Džejmi Vardi i Džejms Medison - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalski klub Lester na prvom mestu tabele Premijer lige – ne, ne radi se o čuvenoj 2016. kada su „lisice“ osvojile titulu, već o početku 2021. godine.

Ekipa Brendana Rodžersa pobedom protiv Čelsija u utorak uveče izbila je na čelo Premijer lige i mnogi su počeli da se pitaju da li mogu da ponove uspeh iz sezone 2015/2016.

Tada je Lester, predvođen sa klupe Klaudiom Ranijerijem, napravio najveće iznenađenje u modernom fudbalu osvojviši titulu ispred Arsenala, Totenhema, Mančester sitija, Junajteda...

Ekipa sa „King Pauer“ stadiona za poraz u Premijer ligi ne zna već mesec dana, u tom periodu pobedila je Totenhem i Čelsi, odigravši nerešeno sa „crvenim đavolima“, te je ponovo istakla kandidaturu za trofej.

U januaru je još rano pričati o tome, nalazimo se na tačno polovini šampionata, ali primetno je da Lester igra sjajan fudbal i da ima kvalitet da do kraja bude u miksu za prvu poziciju.

„Lepo zvuči kada kažete da smo na vrhu Premijer lige, barem na 24 sata. Dobro je za psihu, radimo naporno i biti u ovom trenutku na čelu je sjajno, na ovome možemo samo još da gradimo. Zaslužili smo pobedu protiv Čelsija“, rekao je posle utakmice jedan od junaka Džejms Medison.

Talentovani vezni fudbaler postigao je gol u 41. minutu, čime je slomio otpor „plavaca“ koji su generalno odigrali slabu utakmicu.

Lester ove sezone, i generalno od kada je tu Rodžers, krasi timska igra, čini se da fudbaleri čuvaju leđa jedni drugima i Medison ističe da ukoliko to ne radite, onda nećete igrati kod engleskog menadžera.

„Prosto je, neće vas biti u timu ako ne igrate tako. Uvek to ističe, to pogotovo važi za timove kao što smo mi koji ne dovodimo mnogo igrača u toku sezonu i ne plaćamo velike svote novca. Taj timski duh je presudan i nadam se da ćemo uspeti da istrajemo“, dodao je Medison.

Za razliku od ostalih finansijski moćnih klubova, Lester ne spada u tu branšu i, kao što je Medison rekao, na osnovu hemije u timu i tog dobrog duha pokušavaju da budu u vrhu tabele.

Okosnica kluba u vidu Džejmija Vardija, i ostalih momaka koji su tu godinama, je presudna i Lester ponovo pokazuje da je moguće i sa dosta manjim budžetom biti konkurentan za titulu.

Prošlog leta izgubili su veoma važnog šrafa u tom sistemu, levog beka Bena Čilvela koji je otišao u Čelsi, a i pored toga beleže dobre rezultate. Ovo samo govori o sistemu koji je postavio Ranijeri, a nastavio ga je Rodžers.

U klub su došli talentovani Vesli Fofana i desni bek Timoti Kastanj, ostatak tima je ostao skoro pa isti kao iz sezone 2019/2020 i to je ključ uspeha – dugovečnost, istrajnost, poznavanje jedni drugih, dobra atmosfera u svlačionici...

Lester ima bod više u odnosu na Mančester junajted, ali i utakmicu više, te „crveni đavoli“ imaju šansu da ponovo izbiju na prvo mesto Premijer lige.

I pored toga „lisice“ ih prate u stopu i bez sumnje nas očekuje velika borba za titulu u kojoj će učestvovati i ova simpatična ekipa.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Jovićev otac za Sputnjik: Luka ima božji dar, ne zameram ništa Zidanu i Realu

Zidan progovorio o Srbinu: Srećan sam zbog Luke, najlakše je mene da krivite

Zvezdino zaboravljeno dete „pronađeno“ u Portugalu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala