Stiže još 250.000 doza ruske vakcine

© Foto : Pravitelьstvo Buэnos-Aйresa / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da bi danas ili sutra u Srbiju trebalo da stigne još 250.000 doza ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).

Vučić je, na sednici državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, naglasio da se vodi računa jer jedino su kod ruske vakcine različite prva i druga doza, precizirajući da stiže 200.000 prve i 50.000 druge doze ruske vakcine.

„Danas počinje masovno vakcinisanje sa kineskom vakcinom i koliko sam video, ona je pokazala najmanje neželjenih indikacija u svetu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije apelovao je da se što pre vakcinišu policajci, prosvetni radnici.

Vučić je rekao i da će Srbija verovatno potpisati trilateralni ugovor sa Poljskom i „Astrazenekom“ da oko 800.000 doza te vakcine dobijemo preko Varšave.

Time bi Srbija imala četvrtu vakcinu, kojoj se nada da ćemo uskoro dobiti.

„ALIMS će imati još posla, moraćete još dokumentacije i materijala da čitate“, ukazao je Vučić.

Sednici u Palati Srbija, kojom predsedavaju predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić, prisustvuju i ministri Zlatibor Lončar, Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Darija Kisić Tepavčević, Marija Obradović, Nenad Popović i Branko Ružić.

Na sastanku su i direktor Infektivne klinike Goran Stevanović, kao i gradonačelnici, među kojima, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, njegov zamenik Goran Vesić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala