Uhapšena osumnjičena za krađu laptopa Nensi Pelosi

© AP Photo / Julio CortezPolicajci ispred Kapitola u Vašingtonu 6. januara 2021.
Policajci ispred Kapitola u Vašingtonu 6. januara 2021. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalne vlasti Sjedinjenih Američkih Država uhapsile su Rajli Džun Vilijams koja je navodno ukrala laptop iz kancelarije predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, izvestio je u utorak „Vašington post“ pozivajući se na Federalni istražni biro (FBI).

Prema „Postu“, bivši partner Vilijamsove rekao je FBI-u da je ona ukrala laptop ili hard disk tokom nereda 6. januara u zgradi Kapitola. FBI trenutno istražuju tu tvrdnju.

Prijatelji Vilijamsove navodno imaju video snimak na kojem se vidi kako ona krade elektronski uređaj iz kancelarije Pelosijeve, dodao je list.

Bivši partner navodno je rekao FBI-u da je Vilijamsova „nameravala da pošalje uređaj prijatelju u Rusiji, koji je potom planirao da ga proda ruskoj spoljno-obaveštajnoj službi“, navodi se u krivičnoj prijavi koju citira „Vašington post“.

Viliajmsova je prethodno optužena za neovlašćen ulazak i nasilničko ponašanje u Kapitolu.

Pristalice odlazećeg predsednika Donalda Trampa upale su 6. januara na Kapitol hil u pokušaju da spreče Kongres da potvrdi pobedu Džoa Bajdena na izborima. Poginulo je najmanje pet osoba, uključujući veteranku vazduhoplovstva, a policija je pokrenula više od 170 slučajeva u vezi sa neredima.

Američki Predstavnički dom pod kontrolom demokrata odobrio je prošle nedelje zakon o opozivu protiv Trampa zbog podsticanja na nerede. U subotu je američko Ministarstvo odbrane reklo da će 25.000 vojnika biti angažovano na osiguravanju bezbednosti tokom inauguracije Džoa Bajdena 20. januara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala