„ToMontenegro“ bi mogao da poleti i pre 1. aprila

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova crnogorska nacionalna avio-kompanija „ToMontenegro“ bi u najboljem slučaju mogla da krene sa radom do 1. aprila, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović.

Radunović je rekao da bi „ToMontenegro“ trebalo da liči na neku lou kost kompaniju sa minimalnim troškovima.

„Ako nasledimo sve što poseduje ‘Montenegro erlajns’, rad, iskustvo, znanje, kod šer ugovore, očekujemo da ćemo sve preneti na novu kompaniju. Ako to uspemo, očekujemo da možemo da krenemo i pre 1. aprila. Ako ne, stvaranje kompanije će ići teže“, ocenio je Radunović.

Dodao je da radna grupa još nije formirana ali da je Ministarstvo finansija danas objavilo poziv da se dostave biografije, kako bi Odbor direktora nove kompanije bio formiran do 28. januara.

On je, u Jutarnjem programu TVCG, rekao da nije bilo prostora da se nastavi nesmetan saobraćaj „Montenegro erlajnsa“, navodeći da je ta kompanija loše poslovala zbog čega su nastali veliki dugovi.

Što se tiče cena karata, Radunović je rekao da je sa „Er Srbijom“ dogovoreno da neće biti poskupljenja na relaciji Podgorica-Beograd.

On je podsetio da već četvrti mesec zaposleni iz „Montenegro erlajnsa“ nisu primili plate.

„Stvaranjem nove avio-kompanije za očekivati je da će određeni broj zaposlenih Montenegro erlajnsa biti upošljen. Za ostale biće socijalni program“, rekao je Radunović.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala