Pentagram pored krsta: Satanizam među priznatim religijama u Australiji /foto/

CC0 / Freeimages.com/Candice Courtney / Pentagram, simbol satanizma
Pentagram, simbol satanizma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Satanizam se našao među priznatim religijama u Australiji, pošto je jedna bolnica pristala da se njihov simbol, pentagram, nađe pored krsta, polumeseca i drugih simbola poznatih religija. Satanisti sada traže i uvođenje njihove veronauke u škole.

Satanisti u australijskoj državi Kvinslend izvojevali su, kako sami kažu, „malu, ali važnu pobedu za slobodu religije“, pošto je Sanšajn koust juniverziti bolnica dodala satanizam na listu priznatih religija u svom verskom centru, prenosi RT.

Pentagram je sada postavljen među religijske simbole kao što su hrišćanski krst, islamski polumesec i zvezda, hinduistički om, jevrejska Davidova zvezda ili budistička darmačakra, odnosno točak zakona.

Iza postavljanja ovog simbola stoji satanistička grupa pod nazivom hram Satane, iz australijske oblasti Nusa. Međutim, oni se nisu zadovoljili samo time što su priznati kao religija, već traže da se hrišćanski simboli uklone iz ovog centra jer „vređa verske slobode drugih ljudi“.

Takođe, zahtevaju i da njihov vođa Brat Samael Demo Gorgon bude priznat kao sveštenik da bi mogao da obavlja „prevođenje umirućih hrišćana koji žele da pređu u satanizam“, te da može da poseti bolesne pripadnike svog kulta.

Posle ove „male, ali važne pobede“, satanisti su pokrenuli i druge zahteve, pa sada traže i da se u školama, pored veronauke priznatih religija, drže i časovi satanizma.

Dok satanisti slave, druge religije u ovoj australijskoj državi se bune.

Muslimanski imam Ibrahim Dadun rekao je SBS njuzu kako je zabrinut da se satanizam koristi kako bi se ljudi odvratili od Boga.

Hrišćanski teolog Džon Dikson osudio je bolnicu zbog ovog poteza.

„Mislio sam da je šala da je bolnica prihvatila satanizam kao religiju“, rekao je on.

Majk Herkok iz baptističke crkve u Sidneju, rekao je da je ovo pokušaj da se poremete vodeće religije od strane onih koji su se od njih otuđili ili se u njih razočarali.

Portparol zdravstvenih vlasti Kvinslanda rekao je da brinu o pacijentima svih religija, i da oni mogu da potraže pomoć svojih duhovnih vođa, te da su zbog toga postavljeni njihovi simboli.

„Naše ustanove mogu da postave religijske simbole priznate u svetu kao gest dobrodošlice pacijentima i posetiocim“, rekao je portparol bolnice.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala