Mekgregor provocira Nurmagomedova: Plaši me se, došao je kraj njegovom varanju

© AP Photo / John LocherMMA borac Konor Makgregor nakon poraza od Habiba Nurmagomedova na šampionatu UFC 229 u Las Vegasu
MMA borac Konor Makgregor nakon poraza od Habiba Nurmagomedova na šampionatu UFC 229 u Las Vegasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konor Mekgregor, proslavljeni MMA borac, prokomentarisao je eventualni revanš sa ruskim šampionom Habibom Nurmagomedovom.

Nurmagomedov, neporaženi UFC borac, povukao se iz profesionalnog sporta nakon smrti oca, međutim, u poslednje vreme kroz medije se dosta potencira na revanšu između njega i Mekgregora.

Rivalstvo Irca i Rusa u jednom trenutku je prevazišlo granice sporta i ljubitelji MMA željno iščekuju revanš, iako će do njega teško doći zbog penzije u kojoj se nalazi 32-godišnji Rus.

Ipak, Mekgregor nije mogao a da ne prokomentariše eventualni revanš.

„On me se plaši. Siguran sam u to i ne krivim ga. Svestan sam sa čime se suočava, jer kada smo se borili on je pokazao svoju najbolju verziju, a ja svoju najslabiju. Ja to znam i on to zna. Želim da uništim tog čoveka u oktagonu, mogao je da vara ljude toliko dugo, ali tome je došao kraj. Ukoliko je, ipak, odlučio da se povuče, onda mu želim sve najbolje. Ja sam najbolji, na vrhu i to sam spreman da pokažem“, rekao je Irac.

Nurmagomedov u karijeri ima skor od 29 pobeda i nijedan poraz, a jedan od tih trijumfa bio je i protiv Mekgregora. Ovu tuču nije obeležila njihova borba, već veliki incident posle kada su se u oktagonu potukli članovi tima oba borca.

Habib je u poslednjoj borbi srušio Džastina Gejčija i nakon toga je rekao da se više neće boriti jer mu je otac preminuo, a sa njim se spremao pred svaki duel.

Pored smrti oca, kao argument za Habibovo povlačenje navodio se manjak konkurencije, kao i činjenica da je lako pobedio svakog ko bi sa njim ušao u oktagon.

„To su gluposti. On se samo plaši da pokaže da je pravi borac. Kako možeš samo da se skloniš? Nejt Dijaz, Toni Ferguson, Čarls Oliveira ili revanš sa mnom? Toliko je opcija... Neka pokaže da se ne plaši, neka pokaže da je najbolji“, zaključio je Konor.

Dejna Vajt, prvi čovek UFC, najavio je da postoji šansa da se Nurmagomedov vrati i pokuša da dođe do 30-0.

„Ne znam šta bih vam rekao, mislim da je njegova odluka bila donesena na osnovu emocija, što je i normalno kada vam umre otac. On se čak i povredio tokom kampa kada se spremao ta Džastina, ali je ispravno skinuo kilograme i uspešno trenirao. Sve to je uticalo na njega da donese čuvenu odluku, ali sam mu odmah rekao da ne pravi nagle odluke, da ode kući, opusti se, provede vreme sa porodicom i razmisli o svemu. Potom smo se videli i rekao mi je da ga zanima da li će ga neki borac oduševiti i to se dogodilo. Čarls Oliveira je izgledao predobro protiv Tonija Fergusona i sada borba sa Čarlsom deluje realno. Čujem da mnogi ljudi plaču i kukaju na moje odluke. Da vas pitam: Protiv koga bi Habib trebalo da se bori? Razne princeze se javljaju svakog dana. Ja verujem da će Habib odraditi još jednu borbu“, rekao je Vajt.

Narednih nedelja dobićemo odgovor da li će se veliki šampion vratiti u oktagon.

Kako je pao srpski „Grom“ /video/

„Grom“ je želeo pobedu, ali je nokautiran u prvoj rundi /video/

Srbin gledao Todorovićev poraz – sa Majkom Tajsonom /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala