„Loš dečko tenisa“ ponovo u centru pažnje: Rizikovao sam život, a vi me to pitate?

© AFP 2023 / Logan RielyAustralijski teniser Bernard Tomić
Australijski teniser Bernard Tomić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kontroverzni australijski teniser Bernard Tomić otkrio je sa čime se suočio kako bi pokušao da se kvalifikuje za Australijan open.

Nekada deo 20 najboljih tenisera sveta je zabeležio jedan od najboljih rezultata u poslednjih par godina na kvalifikacijama u Dohi.

U finalnom duelu pobedio je sunarodnika Džon-Patrika Smita sa 6:4, 5:7, 7:6.

Trenutno 228. teniser planete je posle tog meča izašao pred novinare i odgovorio svojim kritičarima, kojih ima mnogo.

„U Dohi sam. Rizikovao sam svoj život, svoje zdravlje. Kovid je oko nas, mnogi su bolesni i mnogo toga može da pođe po zlu. Rizikovao sam život dolaskom ovde, ali sam došao i takmičio se“, odgovorio je Tomić na pitanje o motivaciji za profesionalno bavljenje tenisom.

„Da nisam sve to uradio - završio bih karijeru. Ja ne moram da igram tenis, imam dovoljno novca. Zašto ste me to uopšte pitali? Nemojte da me pitate takva pitanja“.

Pitanje je, istini za volju, bilo na mestu, pošto je Tomić već neko vreme na marginama tenisa, bez ijednog rezultata dostojnog nekada 17. igrača planete.

U poslednjih par godina u medijima je dobio epitet „lošeg dečka tenisa“, pa se češće pojavljivao kao deo australijskih rijaliti programa nego kvalitetnih teniskih mečeva, a ujedno je i rekorder za najbrži poraz u istoriji ATP tura.

Sada već penzionisani Finac Jarko Nieminen je 2014. godine savladao Tomić sa 6:0, 6:1 – posle svega 28 minuta i 20 sekundi.

​Malo ko je očekivao da će se Tomić pojaviti u Dohi – gde su se održavale kvalifikacije za muški deo AO zbog virusa korona – ali...

Bernard je odigrao tri meča za tri dana i na terenu ukupno proveo preko sedam i po sati.

Teniska reprezentacija Srbije posle trijumfa nad Rusijom u Nišu - Sputnik Srbija
Da li Srbija u „klincu” iz Novog Pazara ima Đokovićevog naslednika?

„Veoma sam umoran. Umorniji nego što bih želeo, iskreno. Nikada nisam bio ovoliko umoran, ali sam igrao dobar tenis. Nisam preterano uzbuđen, ali je ovo dobra stvar, jer sam bio u dosta lošem fizičkom stanju“, objasnio je Tomić posle poslednjeg meča u Dohi.

Dvadesetosmogodišnji Australijanac dugo nije pričao sa medijima, pa je iskoristio ovu priliku da zatraži malo lepše priloge o svom liku i delu.

„Vi pišete loše stvari o meni. Kvalifikovao sam se za Grend slem, o čemu ćete sada da pišete? Ako ste moj navijač, onda napišite nešto lepo“, dodao je Tomić.

Amerikanac terao po svome, pa promenio ploču kada su ga udarili po džepu

Novak je dobio novi „nož u leđa“

Navijača iz Srbije nisu sprečili policajci: Novak izašao na terasu i oduševio ga /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala