Hilari Klinton i Nensi Pelosi ponovo vrte staru ploču: Tramp organizovao nerede na Putinov zahtev

© AP Photo / Alex BrandonHilari Klinton i Nensi Pelosi
Hilari Klinton i Nensi Pelosi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razgovarajući o nedavnim događajima u američkom Kongresu, bivša kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton i predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi, okorele kritičarke Donalda Trampa, navele su da je američki predsednik možda podsticao nerede 6. januara po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina.

Iako su mnogi mislili da su neproduktivne istrage o ruskom mešanju u SAD zauvek otišle u istoriju, ispostavilo se da su dve pripadnica Demokratske stranke nestrpljive da ih ožive, ali sa novim zapletom.

Klintonova je objavila da se u razgovoru sa Nensi Pelosi složila da je potrebno oformiti posebno istražno telo za utvrđivanje veza Donalra Trampa i Rusije.

Klintonova je u svom podkastu na Tviteru rekla Pelosi da je zainteresovana za objavljivanje snimaka telefonskih razgovora Trampa kako bi se videlo da li je bio na vezi sa Putinom u vreme nereda u Kongresu 6. januara.

„Volela bih da vidim snimke njegovih telefonskih razgovora, da vidim da li je razgovarao sa Putinom na dan kada su izgrednici napali naš Kongres“, rekla je Klintonova pitajući se „ko vuče konce“.

Nensi Pelosi se saglasila sa izjavom Klintonove i demonstrante nazvala Putinovim psićima koji su nesvesno odradili posao za Putina.

Pelosi je podsetila da je predsedniku rekla da uz njega „svi putevi vode do Putina“.

„Ne znam šta Putin ima o njemu politički, finansijski ili lično, ali ono što se dogodilo bilo je poklon Putinu, jer Putin želi da potkopa demokratiju u našoj zemlji i širom sveta“, rekla je ona.

Za svoje tvrdnje ni jedna od njih nije iznela nikakav dokaz, a Pelosi je priznala da nema čime da dokaže vezu između Trampa i ruskog predsednika, koji je, čini se, postao jedino opravdanje demokratama kada nešto krene po zlu u SAD. 

Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Foks najavio veliku Trampovu akciju: Objavljuju se tajni dokumenti

Zahtevajući novu istragu o vezama sa Rusijom, njih dve su izgleda zaboravila na ishod dvogodišnje istrage specijalnog tužioca Roberta Milera koja nije pronašla dokaze o bilo kakvom dosluhu između Moskve i Trampa ili njegovog izbornog tima.

I sam američki predsednik je kritikovao pokretanje istrage nazivajući je lovom na veštice. I Tramp i Kremlj su u više navrata odbacivali optužbe o dosluhu, koje su uglavnom promovisale demokrate, uključujući i Klintonovu, kao neutemeljene i lažne.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala