Gori pustinja: Ruska tehnika pokazala svoju moć u Alžiru /video/

© Foto : Ministry of National Defence of AlgeriaAlžirsko oklopno vozilo BTR-80 sa protivtenkovskim sistemom "Kornet-E"
Alžirsko oklopno vozilo BTR-80 sa protivtenkovskim sistemom Kornet-E - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojna tehnika ruske proizvodnje pokazala je svoju moć na vojnim vežbama alžirske vojske, tokom kojih su korišćeni kako najnoviji modeli, tako i primerci koji su već duže vreme u službi kopnenih snaga te države, prenosi „rg.ru“.

U vežbe su bila uključena oklopna vozila BTR-60 PB, koja su, iako napravljena šezdesetih godina prošlog veka, precizno gađale mete iz svojih mitraljeza KPVT kalibra 14,5 milimetara. Svoju moć su demonstrirali i samohodni protivavionski sistemi ZSU-23-4 „Šilka“.

Položaje uslovnog protivnika granatirale su samohodne haubice 2S1 „Gvozdika“ kalibra 122 milimetra i višecevni bacači raketa BM-21 „Grad“. Raketni sistemi „Igla“ su pružali zaštitu od vazdušnih napada, dok su „neprijateljske“ položaje bombardovali avioni Su-30MKA i MiG-29.

Glavno raketno navođeno oružje bili su sistemi „Kornet 3“, postavljeni na automobilima „Land Rover Defender“.

Kako portal navodi, najviše pažnje su izazvale epizode sa oklopnim vozilima BMP-2M sa sistemom naoružanja „Berežok“ i borbeni tenk T-90S.

Modernizovana borbena vozila za pešadiju su gustom vatrom iz automatskih topova 2A42 kalibra 30 milimetara raznela sve zadate objekte.

Glavni borbeni tenkovi napali su protivnika maksimalnom brzinom, neprekidno gađajući iz topa kalibra 125 milimetara. Tenkovi T-90SA su još jednom pokazali svoju visoku pouzdanost, uprkos ogromnoj prašini. Alžirska vozila su opremljena klima uređajima koja obezbeđuju ugodne uslove za posadu.

Zaštitu iz vazduha je obezbeđivao jurišni helikopter Mi-28NE.

Na kraju reportaže je prikazana dopuna goriva u vazduhu između avio-tankera Il-78 i lovaca Su-30MKA.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala