Drim-tim koji bi harao fudbalskom planetom može da se dovede za 0 evra!

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaLuka Modrić
Luka Modrić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnogi smatraju da je u sportu novac garancija uspeha, ali nije baš uvek tako. Često vrhunski igrači nisu tapija za uspeh, ali samim tim taj prefiks vrhunski zahteva da se odreši kesa kako bi se doveo taj i takav igrač. Ipak, ove godine se potrefilo tako da vrhunski tim može da se dovede besplatno.

Kako? Odgovor je zapravo vrlo prost i logičan. Većina vanserijskih fudbalera ušla je u poslednju godinu ugovora, tačnije, ostalo im je šest meseci do isteka ugovora, pa su prema novom pravilu FIFA slobodni da pregovaraju s novim klubovima, te mogu da dogovore transfer na leto bez obeštećenja.

Imena koja su slobodna teraju vas da se naježite, jer od golmana, preko odbrane i sredine, do samog napada za 0 evra može da se napravi drim-tim koji bi, sasvim sigurno, vladao svetom.

Mesto na golu rezervisano je za mladog i talentovanog golmana Milana Đanluiđija Donarumu

Iako ima svega 21 godinu za crno-crvene je upisao već 226 utakmica u Seriji A, tržišna vrednost mu je procenjena na 60 miliona evra, ali lako može da se desi da Bufonov imenjak i naslednik promeni sredinu bez obeštećenja, pre svega zbog čestih sukoba s navijačima.

Mesto levog veka rezervisano je za jednog od najboljih na toj poziciji, a to je David Alaba iz minhenskog Bajerna. Opšte je poznata stvar da je Austrijanac odavno na "ratnoj nozi" sa upravom Bajerna, pa se rastanak opasno primakao. 

Real je stao prvi u red, jer maestralnog Brazilca Marsela stižu godine, pa je neophodna "sveža krv".

I dvojica centralnih defanzivaca su čvrsti poput "zida", a mogu besplatno da se dovedu. Reč je o Serhiju Ramosu, ikoni Reala koja neretko trese i mreže, dok je drugo ime Džerom Boateng iz Bajerna.

Na mestu desnog beka ili zadnjeg veznog mogao mi da se svrsta Vajnaldum iz Liverpula. A šta tek reći za sredinu terena?

Realov Luka Modrić, Anhel di Marija iz Pari Sen Žermena, Memfis Depaj (Lion), i Turčin Čalhanoglu koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa Milanom, mogu takođe da pregovaraju sa zainteresovanim stranama i da dogovore saradnju na leto bez obeštećenja.

Napad je posebna priča drim-tima od nula evra, a činili bi ga kumovi. Naime, dvojica vanserijskih fudbalera, obojica Argentinci - Leo Mesi i Serhio Kun Aguero, slobodni su u izboru nove sredine.

Mesi je bio prošle godine na izlaznim vratima, ali se astronomska klauzula od 700 miliona evra ispostavila kao nepremostiva prepreka. Ostao je argentinski čarobnjak na "Kamp Nouu", ali je veliko pitanje da li će to biti slučaj i na leto.

Luka Jović - Sputnik Srbija
Luka Jović vaskrsao i poručio: Ovo je samo početak!

Leo ima odrešene ruke da pregovara, a interesenata je mnogo. Prvi na listi je Mančester siti, priliku ne bi verovatno propustio ni Pari Sen Žermen, samo što je Mesi taj koji se pita.

Predsednik Katalonaca Đozep Bartomeu je podneo ostavku, što je donekle umirilo desetku bordo-plavih. Ipak, ostaje da se vidi da li će Mesi produžiti ugovor sa voljenim klubom, ili će se upustiti u avanturu da s nekim drugim klubom, verovatno iz Engleske, možda pokuša da osvoji šampionski pehar i Ligu šampiona.

​Ubojiti Serhio Aguero ima 32 godine, a pošto na "Etihad" stižu mlađi i brži, lako bi mogao da ode iz Mančester sitija. Iako su mu 32 godine, Aguero je i dalje svetska klasa, samo što jednostavno ne želi da sedi na klupi, već i u poznim igračkim godinama želi da igra i da rešava mečeve. Jer, to mu je u krvi. 

Uostalom, teško da će navijači Mančester sitija ikada moći da zaborave način na koji im je Kun doneo titulu prvaka Premijer lige 2012. godine, posle čak 44 godine, golom u 93. minutu protiv VBA.

Lov na zvezde je otvoren, nema sumnje da će bogati navaliti. Jer, možda su transferi 0 evra, ali za njihove plate treba odrešiti kesu, one su ujedno i mamac da se takvi superstarovi dovedu.

► Stanković govorio o Kataiju, a čuo je i da Milan hoće Hrvata

► Luka, dobro došao nazad – dva gola Jovića na povratku u Nemačku! /video/

► Lacio je godinama uplaćivao milione na pogrešan račun, a Braga je „plakala“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala