Direktorka CIA podnela ostavku

© AP Photo / Timothy D. EasleyDirektor CIA Đina Haspel
Direktor CIA Đina Haspel  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktorka CIA Đina Haspel, koju je postavio odlazeći predsednik Donald Tramp, podnela je ostavku i napustila obaveštajnu agenciju posle 36 godina rada, dan pred inauguraciju novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

U saopštenju objavljenom na Tviteru CIA, Haspelova je navela da je „veoma ponosna na zajednički rad“.

Đina Haspel je postavljena za direktorku CIA 2018. godine, kao prva žena na toj poziciji i zamenila je Majka Pompea, koji je prešao na funkciju državnog sekretara.

​Haspel je razmatrala ostavku pre mesec dana, kada se Tramp pripremao da imenuje Keš Patel za njenu zamenicu, ali je sve otkazano u poslednji čas, objavili su američki mediji.

Haspelova nije obrazložila zašto je dala ostavku, a američki mediji navode da je u poslednje vreme postojala netrpeljivost sa Donaldom Trampom, te da je on u više navrata pretio da će je smeniti jer mu nije lojalna.

Demokrate su ranije optuživale Haspelovu da je tokom administracije Džordža Buša mlađeg bila umešana u programe mučenja koje je sprovodila CIA.

Prošle nedelje novoizabrani predsednik Džo Bajden imenovao je Vilijema Bernsa za novog šefa CIA u njegovoj administraciji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala