Crna Gora krajem januara dobija kinesku vakcinu

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenJelena Borovinić Bojović, ministarka zdravlja Crne Gore
Jelena Borovinić Bojović, ministarka zdravlja Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine „Sinofarmove“ vakcine protiv virusa korona, dogovoreno je na sastanku između visokih predstavnika te kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.

„Ministarka je tokom onlajn sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku „Sinofarm“ isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja, prenosi Tanjug.

​Ministarstvo dodaje da je u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv virusa korona i da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, a to je „Fajzerova“ vakcina.

​Crna Gora nastavlja i dijalog u okviru inicijative Kovaks, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv Sars-Cov2 infekcije bila na visokom nivou, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala