Uhapšen predsednik opštine Ulcinj sa saradnicima

© Sputnik / Nebojša PopovićPolicija Crne Gore
Policija Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Opštine Ulcinj i funkcioner Demokratske partije socijalista Ljoro Nrekić, sa četiri saradnika, uhapšen je danas zbog više krivičnih dela.

Osim Nrekića, uhapšeni su i lokalni funkcioneri Sead Osmanović, Saubih Mehmeti, Milazim Mustafa i Mustafa Gorana.

Svima se na teret stavlja nezakonito zapošljavanje radnika po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.

Lisice su stavljene sekretaru za budžet i finansije Seadu Osmanoviću, načelniku Komunalne policije Milazimu Mustafi, načelniku službe zaštite i spasavanja Saubihu Mehmetiju i sekretaru za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Goranu.

Ljoro Nrekić je svima njima davao pisane saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme. Policijski inspektori su navodno najviše zapošljavanja evidentirali u Sekretarijatu za budžet i finansije i Komunalnoj policiji.

Svi koji su u radni odnos na određeno vreme primljeni tokom prošle godine, zaposleni su bez konkursa jer je Ministarstvo finansija odbilo da izda saglasnost budući da je Opština Ulcinj u sanacionom planu.

Istraga o nezakonitom zapošljavanju u Opštini Ulcinj, pokrenuta je početkom februara prošle godine.

​Vest o hapšenju funkcionera opštine Ulcinj podelio je i Dritan Abazović poručivši da će vlada sprečiti zloupotrebe javnih funkcija.

„Neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobeda. Građanima je jasno. Vlada je odlučna da svim zloupotrebama stane na kraj“, napisao je na Tviteru potpredsednik Vlade Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala