Panika u Vašingtonu! FBI proverava 25.000 pripadnika Nacionalne garde

© AP Photo / J. Scott ApplewhitePripadnici američke Nacionalne garde
Pripadnici američke Nacionalne garde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki zvaničnici odbrane izrazili su zabrinutost zbog mogućih insajderskih napada ili drugih vrsta pretnje iz redova bezbednosnih snaga angažovanih na obezbeđivanju inauguracije Džoa Bajdena, piše AP.

Pentagon je navodno pozvao Federalni istražni biro (FBI) da proveri svih 25.000 pripadnika Nacionalne garde u Vašingtonu posle navoda da su učesnici nedavnih nereda na Kapitolu imali podršku pripadnika bezbednosnih snaga koji su obezbeđivali zgradu.

Sekretar američke vojske Rajan Mekarti izjavio je za AP da su zvaničnici upoznati sa mogućom pretnjom. On je komandante upozorio da, kako je rekao, obrate pažnju na bilo kakve probleme u svojim redovima uoči inauguracije.

Pripadnici američke Nacionalne garde obezbeđuju američki Kongres u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Vašingtonu prete oružani nemiri i posle inauguracije
Zvaničnici su istakli da su izvršili provere, ali da do sada nisu utvrdili da postoji pretnja.

Vašington je, inače, u stanju visoke pripravnosti od upada u Kapitol, 6. januara.

FBI navodno prati sve pozive na mitinge pristalica Donalda Trampa koji se pojave na internetu, a vlasti u svih 50 američkih država su upozoreni na moguće nasilne proteste.

Američko Ministarstvo odbrane je ranije najavilo da će, radi očuvanja bezbednosti, rasporediti 25.000 vojnika u Vašingtonu.

Duž ulica američke prestonice postavljene su barikade u okviru pojačanih bezbednosnih mera, a zdanje u kojem se nalazi američki Kongres opasano je metalnim ogradama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala