Nemački ekolozi usporavaju „Severni tok 2“

© Foto : © Nord Stream 2 / Thomas EugsterBrod za polaganje cevi gasovoda "Soliter"
Brod za polaganje cevi gasovoda Soliter  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka ekološka organizacija Deutsche Umwelthilfe (DUH) i organizacija za očuvanje prirode NABU izrazile su protest zbog odobrenja nemačkog regulatora da se nastavi gradnja „Severnog toka 2“, saopštila je televizija Norddeutscher Rundfunk.
„Od organizacija Deutsche Umwelthilfe i Nabu stigao je odgovarajući mejl, saopštili su u Federalnoj službi za morsku plovidbu i hidrografiju u ponedeljak. Ovim, odobrenje koje je bilo izdato za gradnju u vodama Nemačke, privremeno je izgubilo snagu“, javlja NDR.

U petak je Federalna služba za morsku plovidbu i hidrografiju Nemačke produžilo dozvolu kompaniji-operatoru „Severnog toka 2“ za gradnju gasovoda u nemačkim vodama.

Podsetimo, projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

SAD su u decembru 2019. godine uvele gasovodu sankcije, zbog čega je švajcarski „Olsiz“ bio prinuđen da zaustavi radove na polaganju cevi.

Radovi su nastavljeni i godinu dana kasnije – u decembru 2020. brod za polaganje cevi „Fortuna“ položio je 2,6 kilometara cevi u nemačkim vodama. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala