Dončić je svetska klasa, Slovenac već prestigao Majkla Džordana /video/

© AFP 2023 / David ZalubowskiBoban Marjanović i Luka Dončić
Boban Marjanović i Luka Dončić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Luka Dončić ne prestaje da oduševljava košarkaški svet i da pomera granice, ispisuje istoriju „magične igre pod obručem“. Dalasov as je blistao u porazu od Čikago Bulsa - 117:101, upisavši još jedan tripl-dabl učinak od 36 poena, 16 skokova i 15 asistencija.

Ništa novo za maestralnog Slovenca koji se iz dana u dan igra košarke u najjačoj ligi na svetu, što potvrđuje samo o kakvoj klasi je reč.

Uprkos porazu Dalasa Luka Dončić je uspeo da uradi nešto neverovatno. Već u 12. meču njegove treće sezone u NBA ligi 21-godišnji Slovenac je uspeo da prestigne legendarnog Majkla Džordana po broju tripl-dablova.

„Leteći Majkl“ koji je dominirao s Bulsima, osvojivši šest zlatnih prstenova, je u 28 navrata imao tri dvocifrene kolone, dok je Dončić u porazu od Bulsa to učinio već 29. put, te na večnoj listi delu 15. poziciju sa Grentom Hilom.

​Prvi je Oskar Robertson koji ima nestvarnih 181 tripl-dabl, drugi je Rasel Vestbruk koji je na koti 150, a treći Medžik Džonson - 150.

Ipak, Dončić bi verovatno bez problema pristao da zameni još jednu u nizu fantastičnu partiju za trijumf Maveriksa, koji su na kraju poraženi od Čikaga - 117:101.

Srpski reprezentativac Boban Marjanović je za šest i po minuta provedenih na parketu postigao dva poena uz četiri skoka.

Nema dileme da će reprezentativac Slovenije nastaviti da se „penje“ na večnoj listi, na kojoj je Nikola Jokić 9. sa 46 tripl-dablova.

► Denveru malo Jokićevih 35 poena, osveta Jute za poraz u plej-ofu /video/ 

► Lazarević za Sputnjik: Hvala najbližima što su sa mnom progutali svaku suzu, bol i nepravdu

► Američkom košarkašu trejd spasao život!?

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala