Deset novih „Miloša“ za 72. brigadu za specijalne operacije /foto/

© Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane SrbijeOklopna borbena vozila „Miloš 4x4“
Oklopna borbena vozila „Miloš 4x4“ - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Deset oklopnih borbenih vozila „Miloš 4x4“ danas je zvanično predato pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije.

Prijemu novih vozila prisustvovali su potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Stefanović je istakao da je reč o savremenim borbeno oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta.

„Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“, rekao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.
© Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije.Nebojša Stefanović: „Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“.
Deset novih „Miloša“ za 72. brigadu za specijalne operacije /foto/ - Sputnik Srbija
Nebojša Stefanović: „Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“.

On je istakao da će nova vozila znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Najavio je da se nastavlja opremanje Vojske Srbije, jer je cilj da naša armija bude, ne samo najsnažnija u regionu, već i jedna od najmoćnijih, u skladu sa svojom veličinom.

„Ulagaćemo u vozila poput 'Lazara', 'Miloša' i 'Malog Miloša', a tokom godine očekujemo i nove 'Nore'“, rekao je Stefanović koji je izrazio zadovoljstvo što se domaće komanije, poput „Jugoimporta SDPR“, trude da vozila koja proizvode budu u rangu sa najboljim svetskim vozilima.
© Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane SrbijeStefanović: Nova vozila će znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.
Deset novih „Miloša“ za 72. brigadu za specijalne operacije /foto/ - Sputnik Srbija
Stefanović: Nova vozila će znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Stefanović je poručio i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

„Hoćemo da pripadnici naše vojske imaju bolje plate, da imaju pravo na subvencionisane stanove i da svi zaposleni u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane osete podršku države. Oni to zaslužuju, jer rade važan i odgovoran posao i danonoćno se bore da zaštite svoju zemlju i osiguraju njenu stabilnost“, rekao je ministar odbrane.

Major Aleksandar Milovanović opisao je višenamensko borbeno oklopno vozilo „Miloš 4x4“ kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava i istakao da je zadovoljstvo imati ga u svom sastavu, jer omogućava mobilnost, efikasnost, zaštitu i u rangu je sa vozilima savremenih specijalnih jedinica u svetu.

© Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane SrbijePripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.
Deset novih „Miloša“ za 72. brigadu za specijalne operacije /foto/ - Sputnik Srbija
Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

On je naveo da će uvođenjem „Miloša“ u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ i 72. brigada za specijalne operacije.

Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse novog borbenog vozila i da se uvere u njegovu vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

Major Milovanović je dodao da je to vozilo namenjeno za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, prenosi Tanjug.

© Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane SrbijeUvođenjem „Miloša“ u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ i 72. brigada za specijalne operacije.
Deset novih „Miloša“ za 72. brigadu za specijalne operacije /foto/ - Sputnik Srbija
Uvođenjem „Miloša“ u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ i 72. brigada za specijalne operacije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala