Crveni karton i crveni alarm – Mesi i Barselona su dotakli dno /video/

© AP Photo / Miguel MorenattiLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, dobio je prvi direktan crveni karton u karijeri u dresu Barselone, u utakmici Superkupa Španije koju je njegov tim izgubio od Atletik Bilbaa sa 3:2.

Meč je okončan tek posle produžetka pošto je baksijska ekipa u 90. minutu regularnog dela meča stigla do izjednačenja.

Pobedonosni gol za Bilbao u trećem minutu produžetka postigao je Injaki Vilijams, a Barselona do kraja meča nije uspela da poravna rezultat i obezbedi penale.

Penal, odnosno kaznu, zaradio je Mesi, u poslednjim trenucima duela – direktan crveni karton, prvi u dresu Barselone za sve ove godine, u 753. meču za katalonski klub, dobio je zbog udaranja Asijera Viljalibre.

Fudbaler Bilbaa je uspeo da se nađe na Mesijevom putu ka lopti, to je iznerviralo Argentinca i usledio je udarac.

​Najpre je njemu pokazan žuti karton, a posle pregledavanja video snimka arbitri su procenili da je za takvo ponašanje jedina ispravna kazna – crveni karton.

Stvari su u Barseloni više nego frustrirajuće, klub do kraja godine mora da generiše profit od gotovo pola milijarde evra kako bi izbegao bankrot, a u toku je i kampanja za predsedničke izbore u klubu.

Mesi je proteklog leta želeo da ode iz kluba, ali se kasno setio da ima tu opciju u ugovoru i bio je primoran da ostane u Barseloni.

Trener Ronald Kuman verovatno neće moći da računa na Argentinca u narednih nekoliko utakmica, pošto ga očekuje drakonska kazna, što i ne bi moralo nužno da bude loše jer Barselona mora da se navikava da igra bez Mesija, s obzirom na to da je njegov odlazak na leto izvestan.

► Sudija koji je uništio Srbiju je opet napravio skandal, a u priči je i „novi Žigić“

► Luka Jović vaskrsao i poručio: Ovo je samo početak!

► Spajić sprečio linč Tadića nasred terena – kapiten Ajaksa na meti i navijača

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala