Zorana Mihajlović: Hvala Mileni na hrabrosti da prijavi silovanje

© Tanjug / ZORAN ZESTICZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ispovest glumice Milene Radulović pokazuje koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo, izjavila je danas predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović koja je glumici zahvalila na hrabrosti da prijavi nasilnika.

Mihajlovićeva je, reagujući na vest o hapšenju Mike Aleksića, vlasnika poznate škole glume, rekla da te pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

U saopštenju dostavljenom medijima, Mihajlovićeva je navela da nas vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u jednoj poznatoj i priznatoj školi glume ne sme ostaviti ravnodušnim.

"Hvala Mileni i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore. Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara", navela je Mihajlovićeva.

Uverena je, dodaje, da će primer tih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni, preneo je Tanjug.

"A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini", rekla je Mihajlovićeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala