Teška situacija na jugu Srbije, planinska sela danima bez struje

Pratite nas
Zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži prouzrokovanih snegom i ledenom kišom, desetine planinskih sela na jugu centrale Srbije, više od nedelju dana su bez struje.

Svi raspoloživi radnici su na terenu, čiste puteve i nastoje da poprave iskidanu elektromrežu, a pomaže i vojska, objavio je RTS.

U Prokuplju pada sneg, trenutna temperatura je minus šest i prema prognozi meteorologa neće preći u plus ni narednih sati, tako da će dodatno biti otežani napori svih onih koji danima učestvuju u raščišćavanju posledica nevremena, koje je prouzrokovalo na momente i kataklizmične slike.

Na jugu centralne Srbije bez struje su ostale hiljade domaćinstava, a zbog zakrčenih puteva, meštani ne mogu do lekara, prodavnica...

Više od 1.000 domaćinstava i dalje je bez struje i u kuršumlijskim planinskim selima, gde je zbog njihove udaljenosti od opštinskog centra i najteža situacija.

Situacija je ista i u Jablaničkom okrugu, gde je četrdesetak sela u opštinama Lebane, Medveđa i Crna Trava danima bez struje, kao i mnoga sela u Nišavskom okrugu, uglavnom u opštini Svrljig.

Meštanima je potrebna svaka vrsta pomoći, a svakako su najpotrebniji agregati, kako bi se premostio period do dolaska struje.

Brojna domaćinstva na jugu Srbije prethodne nedelje poplavljena su i pa je i njima preko potrebna svaka vrsta pomoći.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala