Ruski poslanik Šrederu: Ujedinjenje Krima sa Rusijom ─ želja za povratkom kući

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaZamak "Lastino gnezdo" na Krimu
Zamak Lastino gnezdo na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pravi razlog povratka Krima u Rusiju je želja stanovnika poluostrva da se vrate kući, a ne širenje NATO-a, izjavio je za Sputnjik poslanik Državne dume Rusije iz Sevastopolja Dmitrij Belik, dodavši da su Krimljani o tome sanjali od 1992. godine.

Belik je istakao da bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder samo površno poznaje situaciju na Krimu za period od 1992. do 2014. godine.

„Bez sumnje, širenje NATO-a je iritiralo, ali mi, stanovnici poluostrva, u principu nismo prihvatali ukrajinske ‘vrednosti’ koje su nam nametane i otvoreno smo podržavali Rusiju i njenu politiku. Šta tu ima da se priča kada su gotovo svi automobili imali nalepnicu sa Andrejevskom zastavom i natpis ‘Sevastopolj je Rusija’. Da, mi smo, kako se kažu, na nož dočekivali približavanje Ukrajine NATO-u, jer smo deo ruske nacije, nikada to nismo zaboravljali i svoju decu smo tome učili“, istakao je poslanik.

Ranije je bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio da je proširenje NATO-a na istok razlog za izlazak Krima iz Ukrajine. Osim toga, Šreder smatra da je povratak poluostrva predstavljao kršenje međunarodnog prava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala