Ministarka kulture i informisanja osuđuje nasilje nad devojkama u školi glume

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLPredsednica Skupštine Srbije Maja Gojković upisuje se u knjigu žalosti u ambasadi Rusije povodom tragične smrti ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković upisuje se u knjigu žalosti u ambasadi Rusije povodom tragične smrti ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da je „ispovest mlade glumice Milene Radulović o stravičnom seksualnom nasilju u poznatoj školi glume uznemirila čitavo naše društvo i pokazala da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku u borbi koju vode“.

Kako ističe u saopštenju za javnost, Gojkovićeva pruža veliku podršku Mileni Radulović i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu, prenosi Tanjug.

„Odajem tim devojkama zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori“, navodi Gojkovićeva.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Miléna Radulovic (@mileena_radulovic)

Ona naglašava i da je na čitavom društvu sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

„Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epilog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno“, navela je Maja Gojković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala