Američkom košarkašu trejd spasao život!?

© REUTERS / Wendell CruzKeris Levert, američki košarkaš
Keris Levert, američki košarkaš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki košarkaš Keris Levert moraće na pauzu na neodređeno vreme posle najskorijeg zdravstvenog pregleda.

Levretu je pronađena neidentifikovana masa na levom bubregu, prilikom kontrole pri prelasku u novi klub.

Dvadesetšestogodišnji Amerikanac je trebalo da pređe iz Bruklin Netsa u Indijana Pejserse, ali se taj posao umalo izjalovio.

"U svoje ime i ime svoje porodice, želeo bih da se zahvalim Indijana Pejsersima na njihovoj podršci. Zahvalni smo im na tome što s ubili temeljni i jedva čekam da postanem deo ove sjajne organizacije", naveo je Levert.

Amerikanac je bio deo jednog od najvećih trejdova u skorijoj istoriji NBA, u kojem je Džejms Harden prešao iz Hjuston Roketsa u Bruklin Netse.

Trejd u kojem su učestvovala četiri tima je umalo propao zbog njegove nemile situacije, ali je Indijana na kraju, zbog novonastalih okolnosti, dobila još jednog pika druge runde i 2,6 miliona dolara.

​Trenutno nije poznato šta je tačno Levertov problem, ali je predsednik košarkaških operacija Indijane Kevin Pričard dao ohrabrujuće vesti kada je rekao da je uveren da će Levert ponovo zaigrati do kraja ove sezone.

Nebojša Čović u emisiji Sputnjik sport: Miljanov korner - Sputnik Srbija
„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

Mediji veruju da Indijana nikada ne bi pristala na trejd da je Levertovo stanje zabrinjavajuće, te to smatra kao ohrabrujući znak, ali ističe da ga je trejd, odnosno odlazak u drugi tim, možda i spasao život, s obzirom da je pitanje da li bi doktori u Bruklinu imali potrebu da urade ovako detaljan pregled u skorijoj budućnosti.

Podsetimo, pored Leverta i pomenutog Hardena, u trejdu su učestvovali i Džeret Alen, koji je otišao u Klivlend, kao i Viktor Oladipo, koji je otišao iz Indijane u Hjuston, uz gomilu pikova koji su uglavnom završili u ekipi iz Teksasa.

Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

Štimac o ubistvu našeg mladića u Americi: Srpski životi su važni!

Srpski NBA duel na evropski način

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala