ABA: Partizan mora da počne da pobeđuje – sve kreće od „Morače“

© Foto : Partizan NISCrvena zvezda i Partizan, košarka
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana igraju protiv Budućnosti u Podgorici u subotu u 18 časova u 15. kolu ABA lige.

Izabranici Saša Filipovskog nalaze se daleko od plasmana u plej-of regionalnog košarkaškog takmičenja i kako bi smanjili taj zaostatak potrebno je da što pre krenu u seriju pobeda.

Možda Podgorica nije idealna stanica, jer se radi o jako kvalitetnom timu, ali od nečega mora da se krene i svakako je bolje odmah igrati protiv ekipe koja konkuriše za osvajanje takmičenja.

Budućnost je u dosadašnjem delu pretrpela svega dva poraza, od kojih jedan u prošlom kolu protiv Splita, te navijači kluba očekuju reakciju posle iznenađujućeg neuspeha.

Mnogi su stava da se Partizan već oprostio od plej-ofa, pošto pored njih šest klubova konkuriše za vrh i svi imaju znatno bolji odnos pobeda i poraza, ali do kraja im je ostalo još dvanaest mečeva i teoretski mogu da se dokopaju prva četiri mesta.

„Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad“, rekao je Filipovski pred meč.

Crno-beli u duel ulaze puni samopouzdanja jer su u Top 16 fazi Evrokupa razbili Trento i odigrali jednu od najboljih utakmica ove sezone.

„Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica. Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve. Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi. Ognjen Jaramaz još nije spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta“, dodao je Filipovski.

Budućnost je imala punu nedelju da se pripremi za meč i sa fizički spremnija dočekuje duel sa Partizanom.

„Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobedimo. Značajna utakmica i za nas i njih. Nadam se da ćemo biti na visini zadatka u delu odgovornosti, intenziteta i koncentracije i da će to biti preduslov da dobijemo utakmicu“.

Partizan je prošle nedelje kiksnuo u Čačku protiv Borca, čime se još više udaljio od prve četiri pozicije i ako pretrpi neuspeh u Podgoroci može komotno da kaže „ćao“ plej-ofu ABA lige.

U tom slučaju crno-beli potpuno će se okrenuti Evrokupu i plasmanu u finale ovog takmičenja, koje donosi plasman u Evroligu.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

„Miljanov korner“ – Čović: Ne raduju me rezultati Partizana, Saša je sebi nabio tenziju /video/

Jokić o lapsusu O'Nila: Srbi, Rusi – njima je sve isto /video/

Čovek koji drži sve konce, Srbiji daje nadu – ponovo lažnu?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala