Veliki protest protiv zaključavanja u Beču /video, foto/

© AP Photo / Ronald ZakProtest protiv zaključavanja u Beču
Protest protiv zaključavanja u Beču - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki protest protiv zaključavanja zbog pandemije virusa korona održan je u Beču.

Oko 10.000 ljudi marširalo je kroz centar austrijske prestonice da bi protestovalo protiv restrikcija uvedenih kako bi se suzbilo širenje virusa korona i sa zahtevom za ostavkom kancelara Sebastijana Kurca, preneo je RT.

Demonstranti su se okupili pošto su Kurc i njegova vlada najavili mogućnost produžetka trećeg lokdauna u Austriji, koji uključuje ograničenje kretanja i zatvaranje svih poslova koji nisu neophodni. Odluka austrijske vlade o tome očekuje se u nedelju.

​Održana su dva protesta u različitim krajevima Beča, u kom se inače demonstracije retko događaju. Protesti su se spojili u jedan, kom je prisustvovalo oko 10.000 ljudi, objavili su austrijski mediji.

Većina učesnika protesta ignorisala je pozive policije da održavaju fizičku distancu i nose maske. Naprotiv, učesnici su se grlili, ljubili i plesali na ulici.

​Nosili su i transparente sa natpisima „Kurc mora otići“ i „Učinimo grip ponovo velikim“, aludirajući na slogan odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa „Učinimo Ameriku ponovo velikom“.

​​Održan je i kontra-protest, na kom je oko 500 učesnika osudilo „antimaskersko ludilo“.

U jednom trenutku, dvadesetak učesnika protesta protiv zaključavanja, pokušalo je da poseda na kolovoz na Ringštrase, kružnom bulevaru u centru Beča, ali su ih napali učesnici kontra-mitinga.

Lokalni mediji izvestili su da su uzvikivali „sve ćemo vas vakcinisati“, ali se policija brzo umešala i sprečila sukob.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala