Srpski NBA duel na evropski način

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marko Gudurić i Nemanja Nedović, bivši srpski NBA košarkaši, imali su okršaj u petak veče kada su se sastali njihovi timovi Fenerbahče i Panatinaikos.

Ulazeći u duel, ekipa Igora Kokoškova nalazila se u mnogo boljoj formi ostvarivši četiri pobede zaredom i nošena tom energijom sjajno je započela utakmicu.

Gudurić, koji je nedavno došao iz NBA u Evropu, bio je posebno raspoložen u prvoj četvrtini završivši je sa osam poena i dve asistencije.

Fener je uvodnu deonicu dobio sa 31:12, Nemanja Nedović nije se upisao u listu strelaca i lako je moglo da se vidi u kom pravcu će ići duel.

Gudurić je prethodnu sezonu proveo u Memfis Grizlisima i vidi se da je fizički napredovao u odnosu na period kada je igrao u prvom mandatu u Feneru.

Od njegovog dolaska istanbulski gigant se preporodio i ostvario pet uzastopnih pobeda u Evroligi, a on doprinosi sa dvocifrenim učinkom – 11,6 poena, četiri skoka, četiri asistencije, prosečan indeks korisnosti 13,8.

Sjajno ove sezone igra i Nemanja Nedović, bivši košarkaš Golden Stejt Voriorsa, koji je imao čak dve partije sa 30+ poena, ali protiv Fenerbahčea ponovila mu se partija kakvih je imao nekoliko ove sezona.

Loše je šutirao, svega 1/9, dobro je razigravao upisavši šest asistencija, ali od njega se najviše očekuje da ubaci loptu kroz obruč i to nije bio slučaj protiv Fenerbahčea.

Nije prvi put da je srpski košarkaš imao loše šutersko veče, dešavalo mu se to nekoliko puta, te smo ostali uskraćeni da obojica – Nedović i Gudurić – odigraju dobre mečeve.

Bek Fenerbahčea imao je 18 poena, 7/8 iz igre, dva skoka, četiri asistencije i indeks 20, što mu je četvrti put u pet mečeva da ima 15 ili više indeksnih poena, dok je košarkaš Panatinaikosa postigao šest poena.

Bjelica potpuno ispao iz rotacije, Pokuševski neprimetan u trijumfu Oklahome

Zvezda posle savršenih 6/6 prvi put izgubila od Valensije

Dan kada je Sale nacionale „ugasio“ zvižduke krcatog Pionira /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala