Šef Pentagona: Profesionalno poštujem rusku vojsku, dopada mi se njihov rezultat

CC BY-SA 2.0 / La Citta Vita / Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vršilac dužnosti šefa Pentagona Kristofer Miler priznao je da „profesionalno poštuje“ način na koji Rusija deluje u vojnoj sferi i da je ta zemlja uspela da ostvari dobre rezultate u prvobitno nepovoljnim uslovima.

Transkript razgovora Milera sa novinarima objavila je pres-služba Ministarstva odbrane SAD.

„Rusi? Imam profesionalno poštovanje za njihov način rada. Mislim da su veoma dobro odigrali sa lošim kartama u rukama“, rekao je on, aludirajući na ekonomsku situaciju u Rusiji.

„Pad broja stanovništva, jedini izvor prihoda od minerala – sa profesionalnog stanovišta dopada mi se rezultat“, dodao je Miler.

Prema njegovim rečima, „Rusija u svoju korist primenjuje čitav niz neobičnih vojnih koncepcija“, ne precizirajući tačno na šta misli.

Pritom je dodao da se Amerika mora osloboditi „razmišljanja iz vremena hladnog rata“.

Američke vlasti, na čelu sa odlazećim predsednikom Donaldom Trampom, pripremile su novu Strategiju nacionalne odbrane, prvu u poslednjih 10 godina. Objavljena je u januaru 2018. godine, a kako su tada saopštili američki zvaničnici, fokusirana je na dugotrajno strateško rivalstvo sa Rusijom i Kinom.

Moskva je više puta isticala da Rusija nikada neće napasti nijednu od NATO zemalja, dok se izjave o „ruskoj pretnji“ stalno mogu čuti iz zapadnih zemalja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala