Šef obaveštajne službe Slovenije dobio koronu, neizvesno glasanje o vladi

© AP Photo / Denis SarkicSlovenija parlament
Slovenija parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Inicijativa slovenačkog parlamenta da iduće nedelje glasa o nepoverenju vladi dovedena je u pitanje pošto se direktor državne obaveštajne službe SOVA zarazio virusom korona, a bio je u kontaktu sa poslanicima.

Janez Stušek, direktor SOVA u petak je u zgradi parlamenta odgovarao na pitanja poslanika odbora za kontrolu bezbednosnih i tajnih službi, objavili su slovenački mediji, preneo je Tanjug.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a u subotu je testiranjem potvrđeno da je Stušek zaražen virusom korona, prenosi Hina.

Pomenuti odbor ima devet članova, a sa stručnim saradnicima i sekretarom odbora na takvim sastancima nađe se i 20-ak ljudi.

Učesnici sastanka sada čekaju testiranje, a to bi sve moglo da utiče na izglasavanje ili neizglasavanje nepoverenja vladi Janeza Janše.

Televizijska stanica POP-TV navodi da bi sednica na kojoj bi se glasalo o poverenju trebalo se da se održi u sredu.

Grupa od 42 poslanika iz pet opozicionih stranaka levice i centra u petak je podnela predlog da se vladi izglasa nepoverenje i da se mandat za sastavljanje nove vlade poveri iskusnom političaru Karlu Erjavcu.

Na tajnom glasanju bi za taj predlog trebalo da glasa najmanje 46 poslanika od 90 da bi vladi bilo izglasano nepoverenje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala