Puškov: Postavljanjem Nulandove moguće aktiviranje Ukrajine kao vojne baze protiv Rusije

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaSenator Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov
Senator Saveta Federacije Rusije Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov nazvao je postavljanje Viktorije Nuland na mesto američkog državnog podsekretara očekivanim.

Prema njegovim rečima, Nulandova je simbolična figura za američku spoljnu politiku koja se uvek zalagala za „promenu režima“ i mobilizaciju drugih zemalja da se bore protiv Rusije na štetu sopstvenih interesa.

„Imenovanjem Nulandove isključeni su svi pokušaji Stejt departmenta da krene u pravcu političkog realizma, čak i teoretski. Ali je vrlo verovatno aktiviranje korišćenja Ukrajine kao vojne baze protiv Rusije“, napisao je senator na svom kanalu na Telegramu.

Puškov je podsetio da je suprug Nulandove, Robert Kagan, aktivni pristalica „saveza demokratija“ protiv Kine i zalaže se za obuzdavanje Rusije.

Ranije je novoizabrani američki predsednik Džo Bajden imenovao kandidate za mesta zamenika državnog sekretara. Prema Bajdenovim planovima, Nulandova treba da postane državni podsekretar za političke poslove, a Vendi Šerman – prva zamenica. Drugi zamenik mogao bi biti Brajan Makion, Bajdenov dugogodišnji pomoćnik za spoljnu politiku. Boni Dženkins postavljena je na funkciju državnog podsekretara za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala